Monday 7 May 2012

Citrus voćkama

Općenito voćke su podijeljeni u dvije kategorije, citrusa i listopadne. Citrusa voće obitelji uglavnom uključuje naranče, limuna, limete, klementine, grejp, tangelos, kumquats, mandarina, mandarina, i satsuma. Stabla pripadaju roda Citrus i obitelj Rutaceae, uzgaja u tropskim i sub tropskim jugoistočno regijama svijeta. Stablo je sjajan zeleno lišće, bijele mirisne cvjetove, i šarene, hranjiv voće koje se proizvode u izobilju i poznati su za svoje brojne zdravstvene beneficije. Plodovi citrusa su kiseli u prirodi i učitava s vitaminima i mineralima poput vitamina C i kalcij koji sprječavaju prehlade i gripe. Ti plodovi djeluju kao odličan detoxifiers i na taj način pomoći uklanjanju štetnih toksina iz tijela. Ovo je samo kratak uvid o agrumi stabala. Sada neka nas naučili kako uzgoj tih biljaka ispravno. Saznajte više o cvjetnica.
Citrus voćkama
Tlo za agrumi stabala; Svi agruma rasti dobro u tlu ima i dobre površinske i unutarnje odvodnje. Površinske odvodnje u osnovi znači drugom krugu kako bi voda iz gomilajućim oko stabla. Interna odvodnja se odnosi na sposobnost vode da prodire kroz tlo kako bi se spriječilo zasićenja zoni korijena. Dakle, citrusa biljke rastu i na malo padina s tla s pH između 6 - 8. Osim toga, izbjegavajte tlima koja imaju visok caliche sadržaja ili su vrlo slan u prirodi kao i biljke neće zrele dobro u takvim tlima.
Kalemljenje agrumi stabala; Cijepljenje je najbolja opcija za reprodukcijski agrumi stabala. U ovoj metodi, mora se jednostavno umetnite rez grančica iz dobro cvale voćke u rez na drugi kompatibilni voćke. I atraktivan značajka ovih agruma je da su kompatibilne sa svim drugim citrusima. Dakle, sve što morate učiniti je da grafta ili umetanje korijena dionica ili pupi grane od vrste citrusa stabla želite rasti u drugi agrumi stabala.
Zalijevanje agrumi stabala; Redovna zalijevanje je neophodno, osobito u suhim sezonama što neujednačena zalijevanje može dovesti do cijepanja ploda prije dospijeća. Dakle, sustav za navodnjavanje kap po kap može biti dobar izbor kao adekvatnu opskrbu vodom je bitna u vrijeme cvatnje pogotovo nakon oplodnje. Osim toga, također je preporučeno da malč plitke korijene kako bi izbjegli pretjeranu konkurenciju od korova i držati korijena od isušivanja.
Rezidba agrumi stabala agruma obično preraste u okrugli oblik i zahtijeva malo rezidbe. Načini rezidbe svibanj uključivati ​​malo trim u donjem lišće kako bi se smanjila šteta od puževa i tla-poprskan gljiva uz uklanjanje oboljelih ili mrtvih drva. Međutim, u zimi je patuljak agrumi stabala zahtijevaju strože rezidbe. Saznajte više na voće upute stablu obrezivanje.
Gnojenje agrumi stabala; Najčešći štetnici na napad agruma su vaši i štit kornjaša koji se može primijetiti kao crni premaz ili čađa raste na lišće stabala. Dakle, biljke treba hraniti se redovito s gnojivima koji bi trebali biti ravnomjerno tijekom cijele biljke. Osim ovih, prskanje stablo s bijelim uljem je također na snazi ​​u kliring štetnika.
Agrumi stabala su idealan izbor za stabla voća krajolika. Jedini nedostatak je da se biljka ne može tolerirati čak i umjereno hladnom i zamrznuti može uzrokovati ozbiljna oštećenja biljke. Stoga obilje sunca je bitna za uzgoj agrumi stabala. Nadam se da su informacije navedene iznad na citrusno voće briga stablo i rast dokazuje da biti korisne za vas.

No comments:

Post a Comment