Wednesday 9 May 2012

Restoran Etiquette

Svi smo svjesni činjenice da ne-verbalne komunikacije govori puno o našoj osobnosti. Promatranjem na način na osobu stoji, sjedi, govori, jede, itd. Mi smo dobili prilično dobru ideju o tome kako on ili ona je. Dakle, moramo dati posebne važnosti za način na koji se kreću, kako bi naići na najbolji mogući način.
U posljednjem desetljeću, restorani su skočila je u popularnosti kao najbolji izbor za obavljanje male poslovne sastanke ili ponude tijekom ručka ili večere. Neki razgovor za posao su također preuzeti obrok. Treba biti svjestan restoran etiketa, kako ne bi odložio protivnu stranku. Restoran etiketa će se razlikovati od jedne kulture u drugu, iz jedne regije u svijetu do drugog. Međutim, u ovom članku ćemo imati pogled na neke osnovne i generalizirani restoran etiketa da svatko treba imati na umu, dok su večerali u restoranu. Pročitajte više na večeru etiketa.
Restoran Etiquette Savjeti
Kada i kako se sjedi, ako se ide za poslovni ručak, prvi čekati za svoju host ili interviewer sjesti. Zatim povucite stolicu natrag i sjediti. Nemojte prekrižiti noge, jer to vam daje slouched poziciju. Štoviše, ne odmaraju svoje laktove na stol. Pročitajte više na pravilan blagovaona etiketa.
Što trebam učiniti sa salveta, a kad sjedi, uzeti salvetu sa stola, to razviti i stavite ga nježno na vašem krilu. Nikada ne tresite ga otvorite ili bude previše očito da ste odvijaju your salveta. Ovo Marama se ne smije koristiti za čišćenje pribora za jelo ili čak i vaše lice. Nakon što stavite salvetu na krilu, to bi trebao ostati tamo dok ne završi obrok. Ako uopće imate izgovor da se od stola, nikada napustiti i salveta na stolicu. Lagano preklopite ubrus i stavite ga kraj svoj tanjur. Štoviše, ako na sve svoje ubrusom padne na zemlju, to pokupiti ako je unutar dosega. Ako ne, onda pitajte konobar dobiti još jedan. Pročitajte više o restoranu etiketa savjete.
Odgovarajuće hrane i pića; Stara izreka 'bolje spriječiti nego liječiti' je primjenjivo ovdje. Naručite jednostavne hrane stavke kao što su salate, jela, juhe i druge stavke koje se mogu jesti lako sa žlicom i vilicom. Messy stavke kao što su špageti, burgers, itd, samo će stvoriti više nered i stres. Vi ne želite umak oozing van na tanjur ili odjeću. Stoga budite oprezni i da bi lako jesti stavke. Osim toga, izbjeći odabirom stavke koje imaju nazive jezik uvijanje. To je loše načina da se ukaže na izborniku i pokazati ono što želite. Što se tiče pića su u pitanju, odaberite ledeni čaj ili voćni sok. Izbjegavajte alkoholna pića, na poslovnim sastancima. Pročitajte više na večeri etiketa.
Kada početi jesti, jednom svima prisutnima za stolom su se služili, možete početi jesti. U formalnom okruženju, čekati za svoju domaćin početi jesti. Ako je domaćin inzistira da idete naprijed i početi, oni to možete učiniti. Dok se jede ne narezati više nego što je potrebno za sljedeći ugriza. Uzmi malo ugriza i nikad stvari ustima s hranom. Štoviše, ne razgovarati dok žvakanje i držite usta zatvorena tijekom žvakanja. Pročitajte više o poslovnim blagovaona etiketa.
Što ako ja ne znam kako jesti ono što je naredio, a ponekad ne može se dati izbor da bi naš obrok. Domaćin može već postavljen red. Međutim, jedan može biti u jednom popraviti, ako ne znate kako to naokolo ići jesti što je u svoj tanjur. Takve situacije mogu biti vrlo neugodno. U takvim okolnostima, jednostavno slijedite vodstvo od svog domaćina. Oduševljeno promatrati kako on ili ona je jede i oponašati. Štoviše, ne kritizirati hranu, čak i ako su nevoljen od strane svoje nepce. Budite ljubazni i korištenje riječi poput 'to je nešto drugačije' ili 'to je jedinstveni okus'.
Pročitajte više na:; Tablica Postavljanje etiketa, Pravilno Etiquette Tipping; Tea Party Etiquette; Pored ovih osnovnih restoran etikete, neke druge točke koje treba zapamtiti su nikada odreći daleko server ako netko ne voli ili ne želi nešto. Pristojno reći 'ne hvala'. Štoviše, ako je jedan završio prvi obrok, ne guraj dalje ploče ili objaviti da ste učinili. Glavna briga na poslovni sastanak obroka ili svečane večere da je ono što čini jedan učiniti ako domaćin ne prati pravilan etiketa restoran? U takvim situacijama se samo treba nastaviti jesti na pravi način. Međutim, ne djeluju sve bezobrazan i ukazati na pogreške. Jednostavno šutjeti i jesti svoj obrok.

No comments:

Post a Comment