Wednesday 31 August 2011

Pustinjske biljke Popis

Postoje mnoge vrste biljaka koje nastanjuju Zemlji. U stvari, gotovo trećine Zemljine površine prekriveno šumama. Biljke čak preživjeti u pustinjama, koje su ekstremne klime. Biljke koje rastu u pustinji su poznati kao xerophytes. Biljke u pustinji imaju različite adaptivne tehnike u skladu s klimatskim u pustinji. Postoje različite pustinjske biljke koje prilagoditi teško, kamenita i suha tla u pustinji. Suprotno zajedničku zabluda da je samo nekoliko biljaka mogu preživjeti oštre klime, pustinje je jedan od najvažnijih bio raznolik-ekosustava na Zemlji, s mnogim vrstama biljaka i životinja co-postoje. Prije nego što smo vidjeli o popisu pustinjske biljke, neka nam se pogled na metode prilagodbe u pogonima pustinje.
Prilagodbe pustinjske biljke
Biljke raste u jednoj pustinji mogu se razlikovati od onih drugih. S obzirom na nastavku su nekoliko adaptaciji tehnike biljke u pustinjama,, biljke u pustinji nema lišća ili bolje rečeno oni su izmijenjeni lišća, nalik trnje, da se smanji gubitak vlage s površine lišća. ; Mnoge biljke poput kaktusa imaju gust i sočan proizlazi sa mekan unutra pohraniti voda. ; Neke biljke imaju usporava rast smanjiti gubitak vode i očuvanje hrane i hranjivih tvari. ; Postoje finom dlakom kao što je struktura na stabljika biljke kao kaktusi da smanje gubitak vode kroz proces isparavanja. ; Neke biljke poput živog kamena samo izlagati nekoliko lišće na površinu, dok je ostatak biljke je podzemno. , Mnoge pustinjske biljke početi njihov rast, kao sjeme, kao sjeme imaju tendenciju da se preživjeti bez vode. Tek kada pada kiša u pustinji, ovo sjeme proklija i proizvoditi male mladice. Ali ti ne prežive dugo koliko od pustinjske biljke nicati, zreli, proizvodnju cvijeća i onda nestati. ; Popis pustinjske biljke
S obzirom na nastavku je kratka, pustinjske biljke popis s njihovim značajkama, saguaro kaktus: ovaj kaktus uglavnom nalaze u Sonoran pustinji u američkoj saveznoj državi Arizoni. These kaktusi su velika u veličini i proširiv stabljike koja im pomaže da pohraniti voda. Tijekom kiše, voda apsorbira velike mreže korijena koji se potom pohranjuju u rebrasti, proširiv proizlazi. This kaktusa ima vijek trajanja i dug raste vrlo brzo. ; Starac kaktus: Ovaj kaktus je dao ime starac kaktus jer ima fine, bijele dlake na svojim stabljikama. Stari čovjek je kaktus porijeklom iz Meksika i raste u klastere nerazgranatim stabljike. Srebrnastih, bijele kose prisutan na Stabljike kaktuse odražavaju sunce, čime se sprečava gubitak viška vode. Tu su i maleni žute bodlje koje nisu vidljive golim okom. ; Tumbleweed: Također nazivaju ruski čička Tumbleweed nalazi se u Euroaziji i brzo raste korov. Mlade biljke su svijetle zelene boje i raste blizu površine tla. Kao što biljka raste it razvija ridged grane s tankom iglom poput spikes. Nakon dospijeća Tumbleweed postaje dosadno zelene sa transparentnim cvijećem i sitnim listovima. , Desert Saltgrass: Ova biljka naraste u slanoj područjima duž Great Salt Lake. To je višegodišnja biljka koja raste do visine od 16 inča. Biljke proizvode žućkast cvetova koje sadrže sjeme. Listovi su dlakave, oštro je istaknuo i raste duž stabljike. ; Barrel Cactus: Cijev kaktus raste uglavnom u pustinjama Sjeverne Amerike. These kaktusi su u obliku za barel i raste do visine od oko jednog metra. The kaktuse ima mnogo rebara s dugim, žućkasto kralježnica koji dućan vode tijekom kiša. Kada je klima je vruća i suha, te spines smanjiti u veličini kao adaptivna tehnika. Također čitati o barel kaktus adaptacije. ; Za više informacija pročitajte:; pustinjske biljke Život Sahara Bilje, Pustinjski vegetacije; Desert Biome: životinje i biljke, a to je sve o popisu pustinjske biljke. Možete čak i rastu raznih pustinjske biljke kao ukras u vašem vrtu ili u lonce.

No comments:

Post a Comment