Friday 18 November 2011

Kemikalija u kozmetici

U našem želju izgledati lijepo ili imati jasnu, zdravu kožu ili soft, sjajnu kosu većina nas primjenjuju raznih kozmetike i njegu kože proizvodima na redovito. U stvari istraživanje pokazuje da na prosjeku normalna osoba koristi otprilike 10 ili više osobnu njegu proizvoda dnevno. Međutim, izvan mnogih dostupnih kože i njegu kose proizvodi, neke učiniti korist poboljšavajući naš izgled dok drugi samo su otpad novca. Neke studije također pokazuju da većina sastojaka ili kemikalija u kozmetičkim proizvodima da smo primijeniti skloni prodrijeti duboko u našim kože i nisu potpuno testirani za toksičnost. U stvari, nekim štetnih kemikalija u kozmetici poput losione, šamponi, sapuni, klimatizatori, itd. su poznati da se neurotoksini, karcinogeni, i više. Ali izgledati čist i lijepo i da mirisati dobro, većina nas obično ignorirati prisustvo ovih opasnih kemikalija i njihove utječe. Stoga, ovdje u ovom članku ćemo raspraviti neke od tih otrovnih kemikalija u kozmetici koje treba biti strogo izbjegavati.
Kemikalije u Kozmetika to Izbjeći
Ovdje su neke od opasnih kemikalija u kozmetici i drugim ljepotu proizvoda koji se mogu nesigurne za vaše zdravlje i njihove redovne izloženost može podići mnoge zdravstvene zabrinutost.
Antibacterials: Antibacterials poput triclosan koje se koriste u mnogim proizvodima poput sapuni, dezodoranse, zubne paste, itd. lako su apsorbirane od kože i poznati su biti toksični ili kancerogen u prirodi. Istraživanja pokazuje da antibacterials može ometati funkcioniranje testosterona u stanicama i može uništiti neke dobre bakterije poput patogena, rezultiralo povećanje podložnost određenim infekcije.
Butilnog acetata: butil acetat je uobičajeno sastojak noktiju strengtheners i lakova za nokte, kontinuirano korištenje što može dovesti do napuknut ili suhu kožu. Štoviše, previše udisanja butilnog acetata para može dovesti do vrtoglavica i pospanost.
Kationski Surfaktanti: Katjonski tenzidi su kemikalije koriste u kosi klimatizatori ili omekšivači koji imaju pozitivne električni naboj. Kada se koristi na regularnoj osnovi, ovi sintetičke kemikalije mogu oštetiti kosu i make ih suha i krhki.
Ugljen Tar: Ugalj katrana je drugi štetnih kemijskih koji se obično koristi u mnogim anti-peruti i anti-šuga kreme. Također je pronađen biti kancerogene u prirodi kada se ubrizgava pod kožu.
Diethanolamine (DEA): Diethanolamine je toksin koristi s cocamide DEA i lauramide DEA, kao emulgatori i pjenušavim agenti u mnogim osobnu njegu proizvode poput šamponi, brijanje kreme, moisturizers, kože losione i beba pere. It kancerogen is u prirodi, a djeluje kao hormon disruptora by kratkotrajna kolina iz tijelu, vitamina bitnih za rast fetusa.
1,4-dioksana: 1,4-dioksana je popularno životinja karcinogen i potencijalni ljudski karcinogen koje se mogu naći u proizvodima (obično šamponi i tijelo pere) vlasništvo natrijev laureth sulfat, kemikalije s uvjetima poput 'PEG', '- xynol ',' ceteareth ',' oleth 'i mnoge druge ethoxylated' ETH 'sastojaka.
Formaldehid: Formaldehid je drugi štetnih kemijskih koji se obično koristi u baby kupka sapuni, noktiju polira, trepavica ljepila i kosa boje ili na puta mogu se naći kao break-down proizvod diazolidinyl uree, imidazolidinyl urea i quaternium spojeva. Njegova kontinuirane uporabe može rezultirati u raznim zdravstvenim problemima poput imunološki-sustav toksičnost, respiratorni iritacije i čak rak.
Miris: Fragrances ili phthalates su poznato da djeluje kao endokrine disruptors i može dovesti do razne zdravstvene oboljenje poput pretilosti, kože alergije i discolorations, nasilni kašlja, vrtoglavica, itd. Preporučuje da u mjestu phthalates treba koristiti eterična ulje mirisima.
Predsjedavaju: Olovo, jedna neurotoksin se obično nalazi kao toksični u hydrated silicij, sastojka zubne paste i kao lead acetate, sastojka ruža za usne i muškarci boje za kosu. Čak i pri vrlo niskim koncentracijama, to je poznato da uzrokuju oštećenje mozga i razvoj kašnjenja u ljudi.
Mercury: Mercury koji nalazimo u konzervans thimerosolu, sastojak općenito koristi u mnogim oku make up proizvode poput mascaras može dovesti do mnoge zdravstvene probleme poput alergije, skin irritations, neurološka oštećenja, bioacculumation, itd.
Nanoparticles: Nanoparticles a posebno cink oksid i titan dioksid čestice koje se obično koriste u losione i kreme za sunčanje može lako prodrijeti u kožu i uništavaju moždane stanice.
Naftni Destilati: Naftni također destilati nazvao kao naftnih ili tekući parafin su neke potencijalne ljudski karcinogeni koji se nalaze u mnogim kozmetici poput mascaras, stopala miris prah, itd.
P-fenilendiamina: Također nazvao kao 1,4-Benzenediamine; p-Phenyldiamine i 4-fenilendiaminom, P-fenilendiaminom je štetne kemikaliju koja obično nalazi u kosi bojila i može dovesti do oštećenje živčanog sustava, pluća iritacije i druge alergijske reakcije.
TEA (trietanolamina) Laureth sulfat: trietanolamina je sintetski emulsifier koji je vrlo kisele u prirodi i općenito je povezana s nitrozamina koji su potencijalni karcinogeni. Hemijski može uzrokovati ozbiljne iritaciju kožu i visoko korozivnim oči.
Talk: Talk je još jedan otrovne kemikalije koriste u kozmetici kao što su oči, rumenilo, dezodorans, sapun, itd. za vlagu upijaju svojstva i sposobnost za pružanje nagovještaj živost. Služi kao ljudski karcinogen te je također poznato da uzrokuje jajnika rak i tumori pluća.
Dakle, na popisu za štetnih kemikalija u kozmetici je beskrajan. Nakon znajući navedenih kemikalije izbjeći u kozmetici, nadam sljedeći put prije kupnji bilo ljepota proizvod ćete najmanje jednom uzeti bliski pogled na sastojke navedene na proizvod i zatim nakon analiziranja njegovim koristima kao i nuspojave ćete učiniti vaš odluku.

No comments:

Post a Comment