Tuesday 1 November 2011

Vrtlarstvo Tehnike

Praksa u vrtu uključuje uzgoja / uzgoj biljaka za potrošnju, ljekovitog koristiti i ukrasne svrhe. Mali grmlje, trava, lawns i nekoliko velikih biljaka / stabala su tipične elemente vrta. Voće voćnjaci (češće grožđe) vode se malo većim vrtovima. Gardens can biti specijalizirani (u kojima su smješteni samo jedan usjev / biljci) ili raznolikih (ima raznih kultura). Uz uključivanje različitih kultura u vrtovima i promjene u vanjskim uvjetima (klima, topografija, stanje tla, dostupnosti vode, itd.), u vrtu tehnike proći kroz mnoge promjene. Neka nas pogledajte na različite tehnike se koriste u vrtu.
Vrtlarstvo tehnike mogu se svrstati u dvije kategorije viz., Organskog i intenzivnih vrtu tehnika. Zapravo postoji mnogo različitih načina u kojima se u vrtu tehnikama može svrstati, međutim, iznad klasifikacija odvija se na kriteriju prostora iskorištenosti te o 'zelenom' tehnike koriste. Dakle, to bi također nam pomoći obilježiti određena svojstva (uključujući prednosti i mane), intenzivnog i organska vrtu.
Organska Vrtlarstvo Tehnike
Osnovna ideja ili koncept organske vrtu je promocija prirodne raznolikosti i unapređenje biološke cikluse. Umjetnih gnojiva i pesticida ne koriste u organskim vrtu tehnika.
Različite pojmove u svezi s organskim vrtu može bolje razumjeti uz pomoć bodova dane u nastavku. , Biljke će biti izabran za gajenje u određenom zemljištu trebao biti dobro prilagođen i moraju imati toleranciju prema suše. Hardy biljke su sposobne preživjeti u dugoj vožnji. ; Umjesto povećanja troškove nabave kemijskih pesticida, treba se odlučiti za vrste otporne na bolesti. ; U organskim vrtlarstvo, preporučljivo je, da ne do tlo duboko. Ona uklanja korisne organizme tla. ; Gnojiva će se koristiti za obogaćujući tla, moraju biti pripremljena od listova povrća, vrtne biljke i kuhinja otpada. , Za obavljanje malčiranje, treba izbjegavati pomoću plastične plahte. Korijeni grmlja i isjeckan laje mogu dati dobar zaklon od vrućine, što pak sprečava isparavanje vode. , Osim kompost napravio s listovima od voća i povrća i druge vrtne biljke, organskih materijala poput borovih iglica i treset mahovina se može koristiti za poboljšanje teksture tla. ; Biste koristili crv kompostiranja je još jedan način ide zelena. Ovaj oblik kompost je pripremljen uz pomoć glista. , Gujavice i druge vrste crva poput crvene wigglers, bijeli crvi, itd. su hranjeni organske tvari poput lišća, kuhinja otpada i druge takve materijale. Ovi materijali se obrađuju crva kako bi se proizvoditi vermicast. , Vermicast je bogata organsko gnojivo i koji njeguje biljke bez nanošenja bilo kakve nuspojave. Pročitajte više na kompostiranja. ; Intenzivna Vrtlarstvo Tehnike
Ideja intenzivne vrtu radi na principu maksimalno iskorištenje raspoloživog prostora. Tehnike ugrađeni u ovom obliku u vrtu nisu samo zaposleni da bi mogao bolje koristiti prostor, ali i dobiti kvalitetu prinosa s najmanje iznos od napora.
Slijedeće točke pomoći upoznavanje s različitim tehnikama koriste za intenzivnu vrtu. , A područje koje zahtijeva malčiranja tla smanjena gotovo na nulu, pomoću intenzivne oblik vrta. ; Kreveta podignuta najčešće se koriste za intenzivnu vrtu. 3 - 5 metara širine kreveta podignuta olakšavaju da sadrže vlažnosti tla i hranjivih tvari u određenom prostoru. Kreveta podignuta također pružaju veću dubinu korijena prodrijeti. Ona pomaže u zdraviji rast biljaka. , Tehnika uzastopnih sadnje se koristi u intenzivnom uzgoju. Uzastopne sadnja pomaže u dobivanju stalnom berbe tijekom godine. Primjer ove tehnike je sadnja špinat svaka 2 tjedna. ; Companion obrezivanje je intenzivan uzgoj tehnika koja se koristi za uzgoj biljaka koje žive u simbiozna odnos jedni s drugima. The biljke koje vole suncu može biti uzgojeno u blizini onih koje zahtijevaju hladu. ; Pročitajte više na:; intenzivnog uzgoja, Francuski Intenzivna Vrtlarstvo; Prednosti i nedostaci intenzivnog uzgoja, a različitih vrta tehnike i savjete iznesene u članku bi trebalo pomoći u uzgoju, i za dobit i sa stanovišta očuvanja okoliša. Povećanjem biljne i time proizvodnju hrane, iako je potreba od sat vremena, kao što bi bilo pogubno da imaju ekološke implikacije korištenja tradicionalnog / kemijskih gnojiva i drugih sredstava. Tako se trebali, komplement intenzivne oblik poljoprivrede s organskim vrtu tehnikama.

No comments:

Post a Comment