Friday 10 February 2012

Kreozot buildup

Ako drvima u svoj kamin onda morate biti viđenje dimnjačar puno. Iako, moderno grijanje i elektroničke kamina su smanjeni značaj tradicionalnih dimnjaka drvo paljenjem kamina i, postoje vrlo malo onih koji se i danas koriste. Znakovi kreozot buildup su lako razumjeti kao što ćete naći dobar iznos od crne čađe unutar dimnjaka. To u osnovi čađe je poznat kao kreozot. Također možete pročitati na zajedničkim dimnjak problema.
Kreozot buildup; Dimnjak kreozot nakupine u osnovi je izazvao kao rezultat dima, što je i znanstveno nazivaju dimnih plinova. Kada pokrenete vatru u kaminu, to ide u fazu spaljivanja drveta koje je nazvao kao primarni izgaranja. Ovaj primarni izgaranja u osnovi karakterizira vrlo niska razina plamena i puno dima. Primarni izgaranja u osnovi nastaje zbog niske topline i vlage koja se nalazi u drvu. U jednostavnim riječima, drvo nije dovoljno suha da ide gore u plamenu. Dima odnosno dimnih plinova ide u smjeru prema gore prema izlazu iz dimnjaka. Zbog atmosfere i klimatskih uvjeta temperature izlazu iz dimnjaka je relativno niska. Zbog toga je Luka-toplom dimnih plinova kondenzira se u crne čestice na unutarnje površine dimnjaka. Ovo kondenzacije ugljičnog kondenzacije i uglavnom sastoji od gotovo čistog ugljika i zapaljivih čestice. Mnogi od ovih kondenzirane čestice su nespaljen ili djelomično izgorio ugljika čestice.
Postoje tri osnovne razine, odnosno koncentracije takvih kreozot. Ove koncentracije ići na izgradnji s vremenom i razina opasnosti su progresivne. Najmanje koncentriran i najmanje opasan je ugljik čestice koje se pojavljuju kao čađa ili praškastih crne boje prašine. Druga razina kreozot buildup je porozna hrskavi čađa koja ima čudan izgled kao da je od male komadiće čistog ugljena. Ove čestice su u stanju uhvatiti požara, a time nastaje potreba da se spriječi nakupljanje kreozot. Treća razina koncentracija je poput katrana i kapanje nakupljanje kreozot. To je najopasniji oblik kreozot i nitko ne smije zapaliti vatru ispod nje kao dimnjak mogao dići u zrak kao vulkan, uzrokujući ozbiljnu štetu za život i imovinu.
Dakle, pitanje koje ostaje je zašto čekati trećoj fazi graditi, kada je lakše spriječiti buildup kreozot, s jednostavnim i lako mjere.
Kako smanjiti kreozot buildup, postoje neki stvarno jednostavan i logičan mjere da se može pokrenuti kako bi spriječio takva izgraditi. Najjednostavniji takvih mjera koristi potpuno suho drvo u kombinaciji s ugljena. Ugljen se zapali brzo i zagrijava cijeli dimnjak i log drvo koje koristite. Takva izgaranja dobro se grije i manje količine dimnih plinova je pušten. Druga mjera koju možete pokrenuti je imati dobar nacrt zraka u sobi. Zdravi kretanje zraka će izgorjeti sadržaja ugljika drva koja će ga pretvoriti u čisti ugljični dioksid. Nacrt zraka pružit će dovoljno kisika za cijeli proces, tamo eliminirajući rizik od nakupljanja ugljičnog dioksida u sobi. Treća mjera koje može potrajati i do dimnjaka je čišćenje od krova uz pomoć dobro pomesti. Takva brišući će spriječiti čak i primarni kreozot buildup. Nakon struganje off kreozot, možete ga koristiti zajedno s drva kao što je također dobro gorivo, koja promovira potpuno sagorijevanje.
Da biste znati više o kreozot buildup, vi se također može odnositi na:; kreozot uklanjanje; dimnjačarskih Trošak; Sprječavanje kreozot buildup, je apsolutno nužnost ako imate dimnjak. Sprečavanje takva izgrađen ne samo da će smanjiti opasnosti od izgaranja, ali će također pomoći u prevenciji emisije dima i ugljičnog monoksida.
Srecno.

No comments:

Post a Comment