Saturday 18 February 2012

Ulje kadulje

Ulje kadulje je blijedo žute boje ulje s blagim duhovit miris koji je prilično slična onoj od kamfor. Njegova jedinstvena svježi miris djeluje kao stimulans našim osjetilima. To je izvađen destilacijom pomoću vodene pare iz listova i stabljike kadulje biljka (ili Salvia officinalis). Ova biljka raste u raznim polu aridnim područjima svijeta te je u upotrebi kao kulinarski biljka za posljednjih nekoliko godina. U antičko rimske kulture, ova biljka se smatra kao sveta i bio je popularno koristi za mazati na različitim područjima kuće kako bi dobili osloboditi negativne, ustajao energije iz kuće.
Ulje kadulje Prednosti
Ulje kadulje može boriti različitih oblika infekcija uzrokovanih gljivica, bakterija i virusa. To se koristi za liječenje raznih gljivičnih infekcija koje utječu na našu kožu i nokte. To ne samo da liječe sve te infekcije, ali i spriječiti širenje i rast gljivica u bilo kojem drugom dijelu tijela. Također je jednako učinkovit u otklanjanju bakterija kao i virusnih infekcija iz našeg tijela. Tako se donosi poboljšanja u grlobolja stanju i zagušenja u prsima uzrokovana hladnim.
Ona radi čuda na naš probavni sustav. To potiče izlučivanje probavnih sokova i pomaže u bolju probavu hrane. Ona može izliječiti probavu sprečavanjem rasta štetnih bakterija u probavni trakt. To može djeluje kao laksativ i pružiti reljef iz zatvor.
Kod žena, ona aktivira različite hormone poput estrogena i tako pomaže da biste dobili osloboditi od različitih problema povezanih s predmenstrualni sindrom i menopauze. Kada se masira u kožu, olakšava off bol tijekom menstrualnog ciklusa. Oni koji pate od opstruirali menstruacije mogu dobiti redovite menstrualnog ciklusa uz korištenje ulje kadulje. Ukratko, to ima stimulirajući učinak na mozak, živčani sustav, cirkulaciju sustav i luči sustava i na taj način poboljšava cjelokupno zdravstveno stanje.
Ulje kadulje koristi
Ulje kadulje ima umirujuće djelovanje na različite probleme s kožom kao što su dermatitis, psorijaze, itd. Oni koji pate od pretjeranog znojenje može koristiti ulje kadulje smanjiti problem. Za sve ove tretmane, koristiti 10-15 kapi ulja kadulje u toploj kupki vode dnevno. Možete vidjeti rezultate u kratkom vremenu. Štoviše, zahvaljujući svježim, prirodnim miris, to je naširoko koristi u izradi sapuna i parfema.
Nezdrava skalp je često odgovoran za rast mikroorganizama koji igra važnu ulogu u gubitka kose i različitih problema vlasišta. Kada se koristi na kožu može očistiti kožu i čini ga zdravim i promicati rast kose. Kada koristite ulje kadulje za rast kose, morate ga pomiješati jabučni ocat. Ulijte oko 10 kapi ulja kadulje u čašu jabuka jabukovača octa i primijeniti smjesu diljem vlasište. Neka rješenja ostati na vlasište za pola sata i onda ti šampon za kosu. To bi trebao biti učinjeno jednom ili dvaput tjedno.
Kada se koristi u aromaterapiji liječenja, eterično ulje kadulje ima smirujući učinak na živce stresom i ublažiti depresiju. Prije nego što primjene po koži, to je razrijeđen s nekog drugog prijevoznika nafte. Obično, 2-3 kapi ulje kadulje je razrijeđen s jednim žlica bademovog ulja ili biljnog ulja, a koristi se za masažu.
Ulje kadulje može se koristiti kao usta da ubije bakterije koja živi unutar usta. Ove bakterije su odgovorne za izazivanje infekcije zubnog mesa poput gingivitisa. U pola šalice vode, dodati 2-3 kapi ulja kadulje i koristiti ovo rješenje za grgljanje. To će imati umirujući učinak na otekline i krvarenja desni, oralne kos i grlobolja.
Kadulja ulje je naširoko koristi u razne vrste jela za dodatnu okus. To je vrlo popularno koristi u mnogim talijanskim jela, peradi i teletina pripreme. Ponekad se koristi za prikrivanje jake mirise nekih riba. Samo nekoliko kapi ulja treba dodati pri pripremi ove kulinarske jela.
Pročitajte više na:; Clary kadulja ulje, Clary kadulja Ulje za kosu; Unatoč tome što ima toliko mnogo korisnih osobina, ulje kadulje nije pogodan za svakog pojedinca. Žene ne bi trebali koristiti tijekom trudnoće kao što svibanj imati učinak prekidam. To se ne smije koristiti na bebama i maloj djeci bilo. Konzultirajte svog liječnika prije nego počnete oralni unos ulje kadulje tableta.

No comments:

Post a Comment