Sunday 26 February 2012

Sadnja stabala jabuka

Voćnjak jabuka pun stabala natovaren sa svježim jabukama je prilično očima. Razvijanje voćnjak jabuka je odlična ideja za uređenje okoliša koji daje svježi izgled vaše otvorenom i zaradi vas hrpe slatkih i domaće jabuke, naravno preduvjet biće dovoljno zemljišta na raspolaganju. Apple stabla također mogu funkcionirati kao privatnost ogradu, što ih čini korisnim, čak i tijekom izvan sezone. Jabuke su dostupni u različitim vrstama i veličinama i mogu se odabrati najbolje vrste, prema svojem izboru, a obožavaju ga način na koji on / ona preferira. Osim odluke da li želite standard ili patuljka voćkama, najvažnija stvar koju trebate učiniti, a sadnja stabala jabuka je pronaći jabuka vrsta koje mogu napredovati i na području gdje živite.
Apple Tree činjenice
Najbolji način za pronalaženje odgovarajućih vrsta jabuka za vaš cilj je da se konzultirati lokalni Extension ured županije. Ako živite u Hardy zoni 3 do 8, a zatim "Golden Delicious ',' Haralred ',' Cortland 'i' Honeycrisp 'su pogodne vrste za vas, jer oni zahtijevaju chillier atmosferskim uvjetima. Nakon što su svjesni sorti jabuke, sljedeće pitanje je priroda tog stabla i tekstura svojim plodovima. Na primjer, trebali ići za 'Honeycrisp' ako želite slatke jabuke, a idi za "Granny Smith 'jabuke, ako želite da kolač jabuke. 'Macoun' jabuke imaju hrskav jabuke voće i vrste poput 'Liberty', Northern Spy 'i' Golden Delicious su veliki za izradu jabuka pite.
Sljedeća i najvažnija je odabir najviše otporna na bolesti vrste za svoj projekt sadnje stabala jabuka. Neki od nekoliko zajedničkih jabuka bolesti su požar medljika, pepelnica, jabuka krasta i cedra jabuka hrđe. Da bi Vaša voćnjakom sigurno od ove bolesti, te bi trebao ići za jabuku vrste drveća kao što su 'Sloboda', 'Liberty', 'Enterprise', 'Redfree', itd. Na kraju, vi bi također trebali biti svjesni o cvatnje sezone jabuke koje ste sadnju. "Beacon", "Paulared ',' Ginger Gold 'i' State Fair 'su početkom cvatnje jabuka vrsta. Vrste poput 'Cortland', 'Honeycrisp', 'Liberty', 'Gala' i 'McIntosh "cvatu tijekom sredine sezone i Golden Delicious', 'Rim', 'Haralred' i 'sjeverne Spy' cvatu vrlo kasno u sezoni . Više činjenice o jabukama.
Sadnja stabala jabuka Informacije
Zadatak jabuka sadnja može obaviti bilo kada tijekom zime i ranog proljeća sezone u listopadu, studenom i prosincu. Ovdje su neke pojedinosti koje želite da se koncentriraju na prije nego što rastu jabuke.
Oprašivanja, ne možete biljka stablo jabuka i očekujemo da će proizvesti ukusne plodove odmah, jer to zahtijeva više od dvije jabuke za jabuke oprašivanje. Apple stabala ne može oprašiti na vlastitu i stoga, oni zahtijevaju još niz stablo jabuke ili crabapple stabla za proizvodnju voća. Da, to je činjenica da su većina jabuka vrste koji su dostupni na tržištu danas se prodaje kao self-oprašivača, ali oni pokazuju velike rezultate ako su cross-stranooplodnog. Za bolje rezultate, što je također važno da se biljka jabuka vrsta koje cvatu u isto vrijeme. Na taj način možete očekivati ​​rani kralj cvatu (otvaranje i najveći procvat od stabla). Ali isto tako imajte na umu da 'Winesap', 'Stayman', 'Jonagold', 'Mutsu', 'Red Gravenstein' i 'sjeverne Spy' nikada ne bi trebao biti križ stranooplodnog kao što su sterilni proizvodi pelud.
Mjesto, pobrinite se da biljka stabala jabuka u punom suncu i djelomičnu sjenu. Čine ga jednom trenutku da je site koji ste odabrali za sadnju stabala jabuka ne dobije vodu ili prijavljeni mraz pakirane (mjesto gdje se hladni zrak Utvrđuje dolje). Većina tlu su povoljni za jabuke, osim iznimno alkalna i kisela tla. Idealan pH za jabuke kreće 6 - 6,5, ali se može tolerirati pH vrijednosti od 5,5 do 8,5. Jabuka također traži od ilovače i bogata tla s dobrim drenaža kvalitetama. Za najbolje rezultate, pripremiti tlo u mjesec dana prije sadnje stabala jabuka. Ako ste sadnju stabala na prethodno oplođenih tlu, zatim dodati bilo koji nikada gnojiva, dok sadnje. Ako ste ih sadnju u travnjak, a zatim dati koštanim brašnom ili neki drugi kvalitetan gnojivo u trenutku sadnje.
Plantažni, nakon što ste odabrali mjesto, kopati 2 'x 4' (60cm do 1,2 m) kvadratnih rupa unutar zemlje i čine tlo nevezanih uz pravilnu malčiranje. Stavite jedan mladica u jednoj rupi i pokriti korijenje do ukupne razine tla. Nemojte dodavati gnojiva u ovom trenutku jer oni mogu spali korijenje stabla. Držite podloge najmanje 2 cm iznad razine tla. Sada, tvrtka dolje tlo, tako da dolazi u bliski kontakt s korijenima. Iskolčenje jabuka biljke je bitno, a sadnja stabala jabuka. Za to mjesto 3 inča udjela iz glavne stabljike i kravatu na deblo. Snažan jabuka vrsta drveća može zahtijevati iskolčenja za više od prve dvije sezone. Više o tome kako rastu jabuke.
Pažnja, Proređivanje iz biljke je potrebno iz prve cvijet od jabuke, bez obzira koliko velik je to. Za to trebate cut off središnji jabuka iz svakog klastera, koji je često nakazan i niskog stupnja voće, zove kao kralj jabuka. Nakon što je voće početi da se pojavljuju, biti oprezan svakog stablo jabuke. Također je važno dati dodatnu podršku grane koje se učitava s previše jabuka. Jabuka obrezivanje je također vrlo bitan iz prve sezone zasada sama. Davanje pravilan oblik biljke, uklanjanje odojak, kovrčava grane i bolesne lišće, itd. su neke od stvari koje bi trebali biti uključeni u vaš posao rezidbe. Više o rezidba voćaka.
Pročitajte znati više o:; Uzgoj jabuke iz sjemena, kako rastu voćnjak jabuka, najbolji način da saznate točno vrijeme berbe je uzorak okus voća. Ako je to dobar ukus, onda je spreman za iskopali. Morate biti oprezni dok žetvu i rukovanje jabuke. Pobrinite se da ne dobiju modricama, a žetve. Čuvajte jabuke u hladnom i dobro prozračenom uvjetima oko 3 stupnja C. Ako ne možete pružiti takve uvjete skladištenja za voće, onda također možete pohraniti ih u garaži ili vrt prolio. Pa, to je sve o sadnji stabala jabuka. Hope informacije u gore članak je pronašao korisne.

No comments:

Post a Comment