Sunday 19 February 2012

Tibetanski Simboli

Zemljište Tibeta, poznat kao 'krovu svijeta', je prekrasno mjesto bogato tradicije, umjetnosti i simbola. Tibetanski simboli u velikoj mjeri utječu tibetanski budizam koji ima veliko vjerski simboli koji predstavljaju apstraktne ideje da se držite središte pozornice u njihovom pogledu na svijet. U ovom članku ću govoriti o osam glavnih tibetanske simbole i motive koji imaju svoje podrijetlo u budizmu i predstavljaju osnovne ideje koje religije.
Osam Tibetanski simboli i motivi
Postoji osam glavnih tibetanske simbole i motive koji su reprezentacije budističkih vjerovanja. U zemlji Dalaj Lama, ti simboli se mogu vidjeti urezana i oslikana u mnogim mjestima. Oni imaju svoje podrijetlo u budističkim učenjima koja se proširila u Tibet iz Indije preko Buddhin učenici i redovnika. Ovi simboli predstavljaju tibetanski glavni oslonci budističkih filozofije. Sliku ili simbol govori više nego samo riječi. Riječi mogu biti zaboravljena, ali simboli žive na što predstavnici filozofije su nekad predstavljali. Redovnici Tibeta volio da se okružuju s rezbarenje i slike budističkih vjerovanja i prikaze učenja Buddhe. Ovdje su najviše osam sretan tibetanski budistički simboli (poznat kao Ashtamangala) s njihova značenja.
Chhatra (kišobran), tibetanski budistički simbol mudrosti i duhovne snage je Chattra ili kišobran. Ona također simbolizira čast i poštovanje Buddha. To predstavlja hladovini koje se mogu naći u učenjima Buddhe koji mogu djelovati kao štit protiv patnje i prljanje. Osmerokutna kišobrani predstavljaju plemeniti osmerostrukog putom spasenja pokazao Buddha. To je tibetanski simbol za snagu i moć da se naći u spoznaji Buddhina učenja.
Dharmachakra (kotača); Dharmachakra ili osam krakova kotača pravednosti simbolizira učenja Buddhe. Tibetanci zovu ovaj simbol 'Chos kyi'khor Lo "ili" Wheel of transformacije'. To je prikaz promjena u ljudskoj prirodi da je doveo o po slijedeći učenja Buddhe. Osam žbica predstavlja osmerostrukog put. Središte kotača predstavlja srž Buddhinog učenja, žbice su mudrost i krug se zapljuskuju je moć koncentracije koja je jedna od najsnažnijih sila duhovne transformacije. Kotača je također predstavnik ciklusa rođenja i smrti, oslobođenje od kojih je moguće samo ako se kroz sljedeće Buddhinog učenja.
Dhvaja (Pobjeda Banner); pobjeda banner ili 'Dhvaja' je simbol pobjede nad demonima uma (strast, požuda, smrt i emocionalne oskvrnuće) na putu do prosvjetljenja. To predstavlja pobjedu nad neznanjem da Buda postiže svoje pokore. Tako je pobjeda banneri premijera tibetanski simboli i motivi, koji su simboli Buddhinog prosvjetljenja.
Sankha (Sveto ljuštura školjka); sveto ljuštura školjke ili Sankha predstavlja slavu Buddhine filozofije koja se širi daleko i široko poput duboke zvuk ljuštura. To se koristi u tibetanski budistički svečanostima i predstavljanje istine da Buda proglasio na svijetu.
Padma (lotosov cvijet), lotos je simbol duhovnog rasta osobe nakon učenja Buddhe i trgovinu njegov osmerostrukog put. Baš kao lotos raste u tlu, a zatim se diže iznad njega, čovjek raste iz blata materijalizma za postizanje prosvjetljenja temeljen na Buddhina učenja. Crveni lotos je tibetanski simbol za ljubav, suosjećanje i čistoće. Bijeli lotos je tibetanski simbol za mir i duhovnog prosvjetljenja.
Shrivasta (Endless čvor); Shrivasta je jedan od najintrigantnijih tibetanskog simbola. To je zatvorena, geometrijski, desno pod kutom petlja koja nema početka ili ishod. To predstavlja Buddhin beskrajnoj mudrosti. To je također predstavnik tkanine života i karme kroz koju sve naše sudbine su isprepletene. Budući da simboli na činjenicu da je sve povezano sa svim ostalim u ovom svemiru, to je tibetanski simbol za sklad.
Suvarnamatsya (Golden Fish), zlatne ribe se javljaju u paru okrenuti jedan prema drugom. Ribe su reprezentacije radosti i plodnosti, uz obilje. Oni predstavljaju filozofija da čovjek koji slijedi Buddhin učenje ne mora utopiti u moru patnje, ali slobodno plivaju poput ribe. Oni su također simbol očima Buddhe bdije nad svojim učenicima.
Kalasha (Sveto Vaza); Kalasha ili sveto vaza je simbol neiscrpno bogatstvo koje su budistička učenja. On predstavlja duhovni obilje, blagostanje, bogatstvo i dug život. Stan trbušasti vaza također nosi veliku važnost u hinduistički sustav vjerovanja.
Pročitajte više na:; Simboli budizma, irski Simboli, Simboli drevnog Egipta, keltski simboli, tako, to su neke osnovne tibetanski simbola i motiva povezanih s budizmom koji krase različite struktura u cijeloj Tibet uključujući i samostana. Studija tibetanskog simbola može dovesti do duboko razumijevanje vjerovanja i učenja Buddhe sebe.

No comments:

Post a Comment