Saturday 17 September 2011

Dianthus Care

Vidjeli ste Dianthus cvijet? Dianthus cvijeće su vrlo lijepe i blistave, dakle, oni su vrlo često koristi kao rezano cvijeće. Oni sigurno imaju mogućnost uljepšati okolinu sa svojim amazing boje i osebujna pikantnog i slatko mirisa. Te cvijeće pripadaju roda Dianthus i obitelji Caryophyllaceae. Postoji više od 300 vrsta ovog roda. Ove sorte uključuju Jednogodišnje, bijenalima i trajnica. Mnogi hibridnih sorti su također dostupni, tako postoji velika izbor za izabrati iz.
Dianthus cvijeće su porijeklom iz dijelova Europe i Azije. Oni su također nazivaju karanfile, topkaranfil ili pinks. Nemojte mi svi vole aranžmane karanfil cvijet? Ovi cvjetovi svakako dodati ljepote gdje god se nalaze. Neke od sorti Dianthus proizvesti mali ružičasti cvjetovi s osjetljivim čipkan rubovima i šiljat plavo-zeleno lišće. Visina biljke varira ovisno o različitim, ali većina vrsta dosiže visinu od 10 do 20 inča. Ukoliko želite dodati ove prekrasne cvjetove za vaš vrt, vrijeme je da dobije neke informacije o Dianthus skrbi. Pročitajte više o Dianthus cvijet.
Sadnja jednog Dianthus
Pitate kako postrojenja i skrb za Dianthus? Morate uzeti u obzir nekoliko aspekata, kao što je izbor mjesta, kvalitete tla, navodnjavanje i gnojidbu. Možete ih i rasti u spremnicima. Ukoliko ste zainteresirani rasti ovom čudesnom cvjetnica, trebate napraviti sami svjesni o Dianthus skrbi upute.
Odabir stranica, Dianthus će rasti i na mjestu gdje primaju dovoljno sunca. Držite ih u mjesto na kojem se lako može dobiti najmanje 4-5 sata sunca. Vlažnoj okolini mogu obuzdati rast biljke i povećati rizik od bolesti. Uvjerite se da je mjesto prozračan. Nemojte ih se usko surađivati ​​s drugim biljkama.
Tla, ako želite da vaš Dianthus napredovati i rasti brzo, morate pružiti plodno tlo. Trebate biti sigurni da je tlo dobro drenirani. Tlo treba biti blago alkalne s pH 6,75. Dodajte dva inča sloj komposta i stajnjaka na površini tla. Koristite lopatom da ga miješati u tla i izglađuju površine tla. Pročitajte više na ispitivanja tla - kako testirati pH vrijednost tla.
Sadnja, možete grow Dianthus sjetvom sjemena ili transplantaciju. Neki od višegodišnji cvijet sorte mogu se uzgajati po savjet reznice, raslojavanje ili podjelu. Sjemena može se sijati u proljeće. Također, može ih posijao u svom vrtu početkom ljeta. While sjetve sjemena, pobrinite se da posije sjeme oko 1 / 8 inča duboko u tlu. Tlo treba biti dobro drenirani, a mjesto treba primiti puno sunca. Dobro isušen tla je vrlo važno za učinkovitu klijavost proces. Cover sjeme ispravno s tlom i dodajte vode za vlazenje tlo.
Zalijevanje; Tijekom ljetne sezone, ispitivanje tla za vlagu. Zalijevanje mora biti učinjeno, ako je površina izgleda suho. Možete također mogao provjeriti kompost umetanjem prstom, ako komposta čini se da je vlažna, ne vode. Idete na zalijevanje pijanka može uzrokovati truljenje i korijen lišće može požutjeti. Tijekom zimske sezone, nećete trebati voda biljka vrlo često.
Gnojenje; Dobro trulih gnoja moraju se koristiti u vrijeme sadnje. Također trebate napuniti tla gnojivo when Dianthus dolaze u cvatu. Korištenje gnojivo bogato kalijem će potaknuti plodan cvatnje i ojačati proizlazi. Cvjeta će biti svjetliju i ljepši.
Disbudding i rezidbe, a kada vidite oko osam ili devet pari listova u vašem Dianthus, morate patiti od vrha raste. To će omogućiti rast strani mladice i novih cvjetnice proizlazi. Štipanje puca sigurno će potaknuti plodan cvatnje. Ako zanemariti ovaj aspekt, puca koji nisu stegnut možda cvijet, ali je broj cvjeta će biti manje. U slučaju da ste više zainteresirani u većim cvjeta od broja, trebali biste koristiti disbudding tehniku.
For disbudding, trebate da biste dobili osloboditi od tankih stabljika strane često. To će omogućiti samo kruna pupoljak da se razvije na svakom cvjetnice stabla. Obratite pozornost na aspekt rezidbe.Trebate orezati i izrezati lišće u svakom proljeća. Većina proveo ili izblijedjele cvjeta treba ukloniti, ali bi mogao ostaviti nekoliko proveo cvijeće, ako želite da ih proizvesti sjeme.
Nadamo se da ćete naći informacije o Dianthus skrb koristan. Sada kada znate kako brinuti Dianthus, koristiti ove Dianthus njega upute i uskoro ćete vidjeti prekrasne i mirisne Dianthus cvijeće u vašem vrtu.

No comments:

Post a Comment