Friday 9 September 2011

Vine Rajčica

Paradajz je široko svrstati u dvije varijante, naime vinova loza (neodređene) i grm (određeno) tipa, prema njihovom rastu navike. Kao što ime sugerira, bivši raste indeterminately kao vinova loza. Nasuprot tome, Bush rajčice pokazuju određena navika rast i ne zahtijevaju iskolčenja ili podržavaju. Vine rajčice su preferirani od strane doma vinogradara, koja vole da imaju stalan dotok zrelih rajčica tijekom cijele godine. Iz komercijalnih nasada, bush raznolikost je bolje alternative koje treba minimalan napor za uzgoj i berbu.
Uzgoja vinove loze rajčica
Rajčica se prodaje u tržišta obično izabrane i polovina zreli fazama, kako bi se produžiti njihovu trajnost. Stoga, uzgoj biljaka rajčice je vino korisno iskustvo, gdje ćete dobiti uživati ​​sočan rajčica prirodno sazrela. Osim za iskolčenja i prateće, vinove loze rajčica zasada savjeti se ne razlikuju od rajčice sorti koje inače rastu u povrtnjacima. Pogledajte sljedeću vrtu savjete za održavanje zdravog biljke vinove loze od rajčice:; odabir mjesta - Područja koja primaju punu sunca su izvrsni za uzgoj vinove loze rajčica. PH tla mora biti neutralan (6-7 raspon će učiniti). Ako je dostupno, izaberite područja koja imaju zaštitne strukture poput blizu zidovi ili loze pokriveni rešetkasto. To će smanjiti utjecaj jakog vjetra na svoj loze. ; Seeds ili biljčice - Tomatoes bilo sorte su lako klijati kod kuće. Stoga, nije potrebno kupiti skupe biljčice. Kupnja trs paradajz sjeme od vašeg lokalnog vrtić. Pobrinite odaberite bolesti i štetočina otporan raznolikost. ; Uzgoj rajčica - Pripremite tlo ili potting medija by dopunjavanja viška koncentracije kompost. Ako koristite sjemenki, sijati ih u kući u zametku ladicu 2 mjeseca prije posljednjeg očekuje mraz. Za uzgoj rajčice biljčice, možete ih biljka nakon glazura je preko, održavajući prostor 12-18 inča između dva biljčice. ; Zalijevanje - Briga za biljaka rajčice uključuju zalijevanje redovito, tako da biljke primiti barem 1 inch vode svaki tjedan. Ovisno o vremenskim uvjetima u svom području, odrediti učestalost navodnjavanja biljaka rajčice. ; Rezidbe - Kada uzgaja u nekontroliran način, neodređena rajčice sorti rasti do 10 metara i više. Dakle, rezidba loze rajčica i uklanjanja suckers su ključni vratiti energije za stvaranje velikih plodova. Također, razmislite iskolčenja biljaka rajčice za podršku vina. , Pick vinove loze rajčica, kad im boja i tekstura okrenuti sjajan je nešto čvrsto. Vrlo često, dolazak od zamrzavanja uzrokuje truljenje zelene rajčice, dok je još na trs. Nije ni čudo, pitanje "Kako sazrijevaju zelene rajčice off loza 'zadržava u svijesti većine paradajza uzgajivače. Što možete učiniti je odabrati zrele zelene rajčice i stavite ih u plitku kutiju na sobnoj temperaturi. Unutar 2-3 tjedna, primijetit ćete crvenilo rajčice. Vi svibanj želite pročitati više o rajčice postrojenja problemi i savjeti za gajenje rajčice u lonce i posude.
Vine Rajčica Nutricionizam
Ako volite da ovaj sočan povrća fruit sperma, najbolja alternativa je to biljka na svoju vlastitu. Kao što su svi svjesni, grm rajčica ili rajčica vino prehrana je vrlo impresivan, su bogat izvor vitamina A i C, uz dijetalna vlakna, željezo i kalij. Jedini nedostatak je prisutnost šećera u visokim iznosima, što nije dobro za dijabetičare. Istraživanja provedenog na zrelih rajčica također otkrili da su ovi prekrasni plodovi imaju antikancerogena svojstva i pomoći u borbi protiv razvoja stanice raka.
Danas, 'rajčica na vina' se prodaju u trgovinama hrane na skupe cijene, otprilike tri puta više nego onih bez stabljike. Oni su determinantne sorti, bere s mali komad loze. Prema dobavljačima, rajčica prilogu stabljike juicier i ukusnije nego umjetno zreli one. Iskreno govoreći, povećana cijena ne sočnost, ali za izgled koji privlači potencijalne kupce. Dakle, umjesto da ih kupujete, možete rasti loze rajčica i osigurava stalan dotok svježeg vrt sočan rajčica.

No comments:

Post a Comment