Wednesday 28 September 2011

Mir Lily bilja

Biljka mir ljiljan je zimzelena tropska biljka, porijeklom iz Južne Amerike i jugoistočnoj Aziji. Iako nije tako čest kao što je na ovim prostorima, ove biljne vrste je također pronađena u nekim regijama Srednje Amerike. Činjenica da ove biljke je blago otrovno u prirodi, ne stvarno držati ljude natrag iz njega odabiru kao houseplant, a veliki dio zasluge za to ide na njegovu pojavu sama.
Mir Lily Plant; Biljka mir ljiljan pripada obitelji Araceae biljaka, u kojem ona dijeli prostor s 40 drugih vrsta monocotyledonous cvjetnica. Iako je najčešće spominju kao mir ljiljan, njegove znanstvene je ime Spathiphyllum. The kolokvijalno ime "mir ljiljan 'može se pripisati izgled svojih cvijet, koji podsjeća na bijelu zastavu - simbol mira, u velikoj mjeri. Ove biljke sjajan lišće, koje su oko 12-65 cm u dužinu i 25/03 cm u širinu. Za razliku od drugih vrsta ljiljana, mir ljiljan cvijet je u osnovi jedna bijela lista labavo omotan oko spathe. Te cvijeće početak raste kad biljka postane matured. Nema specifične vegetacije kao takva, a time i cvjetanje cvjetova mogu se pojaviti bilo kada tijekom godine.
Kako to brinuti se za biljnu mir ljiljan?, A činjenica da ova biljka ne zahtijeva puno pažnje čine ovu biljku jedna od najpopularnijih houseplant u regiji gdje se nalazi. Iako to ne zahtijevaju bilo kakve posebne vrsti tla, mir ljiljan biljka raste iu tlu tresetnica i pijeskom. Kada je u pitanju mir ljiljan skrb biljka, idealna temperatura kreće se između 68 ° F do 85 ° C. Ova biljka prirodno raste u tropskim šumama, pri čemu ogroman drveća čine ga teško za sunčevu svjetlost da prodre do šumi. Zahvaljujući tome, mir ljiljan vrste su se prilagodile se da rastu dobro u okruženju s ograničenim suncu. Ostali tada minimalni uvjet od sunca, mir ljiljan također zahtijeva relativno manje vode, što je opet blagodat kada je u pitanju mir ljiljan skrb. Zalijevanje biljka jednom u tjedan dana, ako tlo ima sposobnost zadržavanja vlage, više je nego dovoljno. Međutim, ako je sposobnost zadržavanja vlage tla je niska, onda ćete imati kako bi se osiguralo da se tlo ne bude previše suha. Kao i previše suhoće, čak previše vode prijave mogu rezultirati u nekoliko miru ljiljana biljka problemi, kao što yellowing od lišća i spaljivanje korijena. Ovi problemi se također mogu pojaviti ako se koriste gnojiva u višak. Pročitajte više na miru uputama ljiljan skrb.
Je mir Lily otrovni?, Ovo je jedno pitanje koje nastoji pohađati svatko tko odlučuje da ide za postrojenja mir ljiljan. Ova biljka vrsta blago otrovne, s efektima u rasponu od manje probleme kao što su proljev i povraćanje, do ozbiljnijih problema kao što su hipokalcemija i bubrežne insuficijencije. Ako namjeravate rasti te vrste, morate biti malo oprezan, pogotovo kada imate djecu ili kućne ljubimce u kući. Toksičnost ove biljke može se pripisati kristala oksalata, koje imaju tendenciju da se vežu s kalcijem kada se apsorbira u krv. To pak vodi do nedostatka kalcijuma u tijelu i dovodi do otrovanja. Pročitajte više na mir ljiljan otrovan.
To je neke kratke informacije o miru ljiljan biljaka, s posebnim naglaskom na tome kako briga za to. Novije vrijeme, jedna studija NASA akreditirana mir ljiljan kao jedan od deset sobno bilje koji čiste zrak u zatvorenom okruženju, kako bi poboljšali kvalitetu zraka smo dobili disati.

No comments:

Post a Comment