Tuesday 13 September 2011

Mandevilla Care

Na posljednjih nekoliko godina, popularnosti mandevilla postrojenja za kuću vrtova je uskrsnuo neizmjerno. To je uglavnom zbog njihove prekrasne drečeći cvijeće i penjanje loze. Biljke procvat dvaput u godini - tijekom rano ljeto i rane jeseni. Cvjetovi se nalaze u veliku raznolikost nijansama crvene, ružičaste, bijele i žute. Oni pripadaju rodu tropskih cvjetnica. Oni su native do središnje i južne Amerike. Vitalni aspekt mandevilla njega je poseban zimski skrb kao što je to vrlo osjetljivo prema temperaturu i ne može preživjeti u hladne klime.
Kako brinuti Mandevilla?
Mandevilla trs obično ne zahtijevaju mnogo njegu i održavanje osim za zimama. Ključ koraci mandevilla skrbi su kako slijedi:
Sadnja: Idealno tlo uvjet za mandevilla je bogata potting mix koji se sastoje od jednog dijela pijeska, jedan dio humusa i jedan dio potting tlu. Ovaj mix će osigurati adekvatnu drenažu za biljke. Vine korijen rezanje treba biti posađeno tijekom sezone proljeće nakon kopanje duboku rupu približno 5 inča. Onda prikriti rupu s tla i to voda ispravno. Ako sadnja broja biljaka na tlu onda držati razmak od 3 noge između njima kakvu oni trebaju puno prostora rasti. U slučaju, ste sadnju u kontejner ili lonac odaberite onaj koji ima rupu na dnu i rešetkama za podršku trs.
Zalijevanje: Nakon sadnje, voda treba dati biljke jednom tjedno tako da tlo ostati vlažne. Suhog tla utječu na zdravlje bilja u ovoj fazi. Jednom biljka korijena u tlo, treba ga napojiti triput u tjednu u proljeće, ljeto i jesen sezona. Međutim, tijekom zime kada biljka je uspavan, treba ga zali samo jednom u tjedno. Korijenje ovih biljke imaju tendenciju da truleži zbog nad zalijevanje. Iz tog razloga, dovoljno jaz vremena trebao biti tamo između dva zalijevanje sjednice. Polako vode biljke rano ujutro tako da tla smočiti temeljito.
Svjetlo Zahtjevi: Oni zahtijevaju visoke svijetle svjetla za pravilan rast. Ako ste ih rastući unutra bi bili sigurni, te im pružiti puno 6 sati indirektne sunčeve svjetlosti. Za vanjsku biljke, možete ih držati u djelomično osjenčana područja. It voli toplo vrijeme na otvorenom stanju i može tolerirati temperatura u rasponu od 70 - 85 stupnjeva. Međutim, to ne može izdržati hladne noći temperatura, što je ispod 45 stupnjeva. Dakle, oni ne mogu držati na otvorenom tijekom cijele godine.
Primjena gnojiva: To zahtijeva gnojivo bogato u fosfora. Stoga, koristite 10-20-10 NPK nakon razmak od dva tjedna, ali ne i gnojenje u zimskim mjesecima kao biljka uspavanom stanju i neće apsorbirati bilo koji od hranjivih tvari. Pobrinite se da voda biljke prije i nakon primjene gnojiva kao što će neka hranjiva se apsorbira u tlu. Izbjegavajte izravan kontakt s bilo kojim gnojiva dio biljke kao što može uzrokovati korijen izgorjeti.
Rezidbe i Repotting: Ove dvije biljke skrb mjere pomoći da se održavati zdravlje bilja. Rezidba uključuje uklanjanje svih mrtvih, oštećenih i oboljelih dijelova biljke. To će također smanjiti šanse za napad od gljiva. Skraćivanje dugih vina Također će unaprijediti vizualni apel postrojenja u vrijeme cvatnje. Repotting bi trebalo biti učinjeno u kasnom zimskom nakon razmak svake dvije do tri godina. Prije svega, uklonite sve zemljišta iz korijena vinove loze. To bi trebalo biti učinjeno vrlo pažljivo ili drugi korijen svibanj dobiti oštećena. Odaberite kontejner čiji promjer je nekoliko centimetara više od veličine ovog spremnika. Napunite sa jednim dijelom svake od potting tla, pijeska i mahovina i mjesto postrojenja u njega. To svježe tlo i dodatni prostor će se pomladiti zdravlja bilja i promovirati svoj rast.
Zimsko održavanje: Kao što smo već spomenuli, mandevilla nije mraz tolerantan. Iz tog razloga, nakon repotting elektrane, donijeti biljka unutra prije nego vanjska temperatura ide ispod 50 stupnjeva celzijusa. Provjerite jeste li pregledati lišće, korijenje, stabljika i lišće temeljito kukce i jaja. Ako je potrebno, sprej nekih insekticida na njih. Možete ih vratiti na otvorenom u proljeće, kad nema šanse da više mraza.
Pročitajte više na vrtlarstvo.
Nadam se da ste shvatili što morate učiniti za mandevilla njegu. Glavni razlog zašto to zahtijeva minimalno održavanje je da se ne bi zaražena by štetnika lako. Ukoliko živite u područje gdje je noć temperatura tijekom zime ne pada ispod 50 stupnjeva, onda nemate za prijenos biljke zatvoreni, a mogu se ostaviti na otvorenom tokom cijele godine.

No comments:

Post a Comment