Sunday 4 September 2011

Tie Dye Tehnike

Tie boja tehnike vam dati priliku da se lako uljepšati vaš ormar i eksperimentirati s bojama i tkaninama na svoju vlastitu. U ovom članku ću dijeliti neke jednostavne savjete o korištenju boja tie tehnike za početnike.
Što su Kravata Dye Tehnike?
Tie boja tehnike i dizajna spadaju u kategoriju odoljeti bojenje metoda. Oni uključuju stvaranje jedinstvene uzorke dizajna kroz otpor ili kontroli širenja boje preko tekstilna tkanina. Širenje boja kontrolira manipulaciju tkanina tkanine kroz preklop i vezanje. To stvara lijepe boje uzoraka. These kravata boje sklopivi tehnike su prilično jednostavna i može se koristiti za boju odjeće, prekrivača ili gotovo bilo koji prirodna tkanina. Ova tehnika dyeing dobro reagira na prirodne tkanine kao i oni drže i apsorbirati pigment bolje. Iako tie boja tehnike je u upotrebi od antike, to je popularizirao u 1960 od strane hipi pokreta i uhvaćen kada glazbenici poput Janis Joplin, John Sebastian i Joe Cocker it popularizirao. Kao što sam rekao prije, uglavnom prirodni pamuk tkanine su podvrgnuti vezati pigment tehnike i svijetle boje one se preferira jer pružaju izvrstan kontrast.
Odabir boje
Mnoge različite vrste boja su dostupne za uporabu u ova kravata boje tehnika. Najviše željene one su Procion MX vlakana boje. Ovi reaktivni boje osobito dobro svezati s prirodnim celuloze bazi tkanine i svila. Za obvezujuća da ide dobro, pH treba biti podignuta, što se postiže dodavanjem natrijum karbonata.
Generički Postupak kravate Dye Tehnike
Kravata dyeing tehnike se uglavnom razlikuju prema vrsti boje koje se koriste i preklop ili knotting tehnike koriste. Postoje dvije vrste boja se koristi u ovu metodu. Jedan tip boje se prodaje kao prah koji treba miješati u vodi za korištenje, dok je drugi tip tekućina koje se mogu izravno koristiti. Tekućina boje su skuplje nego u prahu boja. Odaberite boje prema Vašem proračunu i vrsti boje koju želite koristiti.
Dopustite mi naglasiti generički postupak za provedbu tie tehnike boje i dizajna koja je zajednička, bez obzira na vrstu boje koje se koriste. Jedna od najčešćih tehnika koristi je stisnuti boca bojadisanje. Ovdje su stvari koje ćete trebati:; Tkanine, ili odjeću da se obojen, natrij bikarbonat (soda ash) i sol; Specijalne boje u raznim bojama (u prahu ili tekući); Squeeze boce / Zdjele, Rukavice, gumene trake, Voda kablić; Kada ste spremni sa svim tim stvarima, procedura naprijed je kako slijedi.
Pročitajte upute proizvođača. Većina vrsta boja morat će se miješati s toplom vodom, sol i soda ash prije uporabe. Nakon podvrgavanju boje na preporučeni tretman, pohranite ih odvojeno u različitim stisnuti boce ili zdjele. Vi svibanj imati na mokro odjeću prije nego što možete primijeniti boje.
Nakon što boje su spremni za primjenu, možete početi s preklop i vezanje odjeću. Postoje razni načini na koje možete preklopiti i čvor odjeće stvoriti dizajn obrazaca. Twist i čvor tkanina i primijeniti gumene bendova na različitim dužinama kako bi bili sigurni naborima ostati u mjestu. Možete eksperimentirati s raznim vrstama nabora čvorova i na svakom tkanina.
Tada ni primijeniti različite boje na različitim dijelovima tkanina pomoću stisnuti boce ili umočiti odabir dijelova u zdjelu napuni bojom tekućine. Neka boja upije u tkaninu ispravno. Koristiti boju po boju tkanine. Nakon što je boja ima natopljenom, ocijedite krpu da biste dobili osloboditi od viška boje koja nije ima prešano.
Onda pečat tkaninu unutar plastičnu vrećicu i ostavite da se osuši. Idealno im treba omogućiti da se bojao za jedan dan. Nakon the odjeća osušeni dovoljno ih isperite s toplom vodom vođenja gumene bendova vezan na mjestu. Onda opet dati mu hladne tretmana vode nakon skidanja gumenih traka. Uz to, većina od viška ne-vezane boje će biti uklonjen. Neka odjeća suho za jedan dan nakon čega će biti spreman za uporabu.
Pročitajte više na:; Kravata Termo Tehnike i upute; Kravata Dye Folding tehnike; Kako vezati Dye majicu, tako, to su bili generički detalje većine kravata boje tehnika. Da biste dobili različite vrste tie boja obrazaca, morate improvizirati na resanja, vezanje i slaganje tehnike, koje se mogu razviti kroz eksperimentiranja i prakse!

No comments:

Post a Comment