Wednesday 14 September 2011

Vapna gnojiva

When vapnenac je slomiti to se zove lipa. Lime gnojivo nije ništa drugo nego lipa koja se koristi kao gnojivo za pravilan rast biljaka. Obično, vapnenac je minirano u obliku stijena i tada je slomiti na različitim stupnjevima finoće. Nekih sorti od vapnenca sadrže visoke količine kalcijeva karbonata i magnezijeva karbonata. Ove dvije spojevi se također nazivaju dolomita i oni samo trebaju dodati ako analiza tla pokazuje potreba za magnezijem.
Općenito, tlo postaje kiselinski bilo zbog razgradnje organske tvari, ili ako gnojiva bogata dušikom se dodaju na njega. Zbog toga od ovih komponenti, vodikovih iona se proizvodi koji istiskuje kalij, magnezij i kalcij iz tla. Kiseli razine tla raste s obzirom na povećanje vodikovih iona u njoj i kao takva, ona postaje potrebno dodati vapno gnojivo za smanjenje kiselinski razinama.
Dodavanje vapna gnojiva povećava količinu kalcija, hranjiva potrebna za smanjenje broja vodikovih iona koji je odgovoran za niže vrijednosti pH tla. Lime gnojiva povećava razgradnju stopa organske materije u zemljištu, čime se u objavljivanju dušika. Pročitajte više o različitim vrstama gnojiva.
Vapna gnojiva razbacivanja
Ako je Vaš travnjak je veliki, možda ćete morati koristiti gnojivo rasipač. Mazalice koriste se čak i za raspodjelu gnojiva u vašem travnjak. Nekoliko rasipači različitih veličina dostupni su na tržištu, sada je do vas koji rasipač odabrati. To je uvijek bolje koriste rasipač inače vam svibanj ne biti u mogućnosti distribuirati fertilizer jednako u vašem travnjaku. Pročitajte više na travnjaku gnojiva.
Is Lime Gnojiva Otrovno
Obično vapna gnojiva se ne smatraju toksični. Međutim, to može biti štetno ako se udiše i njegovih učinaka su slične bilo kojim drugim udisanjem čestica prašine. Za primjenu u vašem travnjaku, to je poželjno kupiti vapno gnojiva iz izvora znan kao vrt ili vrtić farmi supply trgovine. Hydrated vapna gnojiva može biti štetno jer treba vremena da se probiti na površini tla. U cilju smanjenja štetnih utjecaja, morate nositi par rukavica ili dugim rukavima košulja, dok se natječete vapna gnojiva. Osim toga pobrinite se da ne zauzimaju primjenu vapna gnojiva na vjetrovit dan. Jednom kada ste primijenili gnojivo, pobrinite se na mokro travnjaku, tako da se životinje ne gutati. Zalijevanje će osigurati da vapno se uklanja iz lišća i odvode u tlo, mjesto gdje bi trebao biti.
Lime gnojivo za travnjak
Primjena linija je važan za pravilno upravljanje travnjacima, pogotovo u mjestima gdje količina oborina prelazi 30 centimetara godišnje. Primjena vapna nije tako teška, samo trebate koristiti pauk rasipač ili pad rasipač. Morate osigurati da vapna ravnomjerno se širi preko travnjaka kao što je to nerješiv i dalje stagnira gdje god je to primjenjuje. Ako preskočite nekom području ovim prostorima neće primiti vapna kao oni ne šire poput drugih gnojiva. Vi svibanj želite znati više o domaćim travnjak gnojiva.
Najbolji put da se primjenjuju lipa je tijekom jeseni, tako da kalcij razgrađuje tijekom zime i miješa sa zemljom i onda pomaže biljkama rasti u narednoj sezoni. To nije hard i brza pravilo koje vapna mora se primijeniti tijekom jeseni, ako je tlo test pokazuje that vapna je potrebno, ne biste trebali odgoditi njegovo aplikacija. Primjena vapna smanjuje kiselost te pomaže u poboljšanju ledina rast. Biti oprezan, ako namjeravate koristiti urea, primijeniti najmanje tri tjedna unaprijed prije nanošenja kreča, tako da uree ima dovoljno vremena da reagiraju s tla. Ako se prijavite uree i vapna u isto vrijeme, oni ometati i neutralizira svaki drugi rad.
Pročitajte više na:; Tekuća gnojiva travnjak, prirodni travnjak Gnojiva, umjetno gnojivo vs organskim gnojivima, tako, vapna gnojiva je odličan izvor za smanjenje razine kiselog tla. It bezopasan i važan sastojak za povećanje plodnosti tla. Jedina stvar koju biste trebali zapamtiti, a koristeći vapno gnojivo je da treba primijeniti po mogućnosti u jesen ili kad god tla test pokazuje svoju potrebu.

No comments:

Post a Comment