Sunday 25 September 2011

Russian prezimenima

Ruski prezime ili prezimena ranije bili poznati kao 'nadimke'. U popis 1.897, Rusa dobio prezimena. Također bi bilo zanimljivo znati kako prezimena su dodijeljene na ljude. Otac ime zadnje promjene kako bi to prezime. Primjerice, ako je otac ime je Petar, prezime dodijeljen obitelji će biti 'Petrova. Ta činjenica može se shvatiti u bolji način, ako ćemo pogledati neke od popularnih ruskih prezimena: Vasiljeva, Ivanov, Fedoseev, Titov, Nikitin, Sidorov, Fedorov, Egorov, Alekseev, itd. U Rusiji, na ime osoba sastoji se od tri komponente tj. 'dao ime', a 'prezime' i 'prezime'. Te komponente bi trebao biti uređen u nizu. Komponenta imena koja je izvedena iz očevo ime je općenito poznat kao prezime. The patronym može imati korijene u ime nečijeg djeda, ili čak i ranije predaka.
Russian prezimenima
Iu Rusiji, prezimena su naslijedili od roditelja. Žene imaju prezime / prezime koje su naslijedili od roditelja ili oba supružnika. Ruski prezimena također mogu nastati kombinacijom dva zasebna naziva. Na primjer, imena, gospođa i gospodin Zetseva Smirnov može se kombinirati zajedno u obliku prezime, Smirnov-Zetseva. Da biste identificirali ruski prezimena za djevojčice, treba vidjeti hoće li sufiks, 'a', 'Aya' ili 'INA' je priključen na njih. Osim ove činjenice, nema puno razlike između djevojčica imena i prezimena ruski i za dječake.
Većina ruskih prezimena su u obliku posvojnoga pridjeva. Prezimena u obliku pridjeva i imenice atributivnom su vrlo manje. Zadnji imena koji završavaju s "-enko 'se porijeklom iz Ukrajine. Russian prezimena poprimiti različite oblike na temelju spola. Sljedeći primjer će to objasniti na bolji način. Prezime gospodina Borisa Yel'tsin supruga piše kako Yel'tsina. Ponekad je teško prevesti ženskih prezimena iz ruskog jezika na engleski. Tako, prezimena žena, u mnogim slučajevima, dobili prevedeni na isti oblik (ruski). Posljednja imena proizveden od osobnog imena su značajno visoke u Rusiji. Primjeri takvih imena formacija su kako slijedi: imena Sergeyev se može prevesti kao Sergey sina. Isto tako, Vasiljev znači Vasil sina. Nekoliko ruskih prezimena potječu od imena ptica i životinje. Primjerice, ime Korovin znači Kravlje sina, dok je Lebedev se može prevesti kao Swan sina.
AverbukhAstyafyevaAstapkovichAznabaev, AsimovArtamovaArsovApraxin, AparinaAntyuhinAntsyforovAntipova, AnissinaAndropovAnchovaAlyabyev, AlliluyevaBzowskiBytchkovBykovsky, BykoBychovskayaButyrskayaButkovsky, ButeykoBushmanovBurlachenkoBure, BulyginaCzartoryskaChzovChuikov, ChugainovChuchnovaChubaisChtgheglovski, ChorkinaChmilChistyakovaChistiakov, ChikachevDzhamgerchinovDyalovDyakov, DyachenkoDunayevskayaDuchovnyDubrovskiy, DubnikovDubkovaDryginDrevnerussky, DratshevErinErikeevEltsov, EkomovEkkEghoveFortunatov, FokineFlerkoFilischkinFilipov, FibingerovaFeofanovaFedyushhynaFedotova, FaustinGuznishchevaGutionovGusyeva, GusevGuseinovGuseinevGurov, GurinaGurevichGurdjieffGulyayeva, HvorostovskyHarkovIvelitschIvanski, IvakinaItsovIsyanovIpatiev; InstinskyIlyukhinIltchenkoIllich-Svitych; JiganovJidkovaJeloudovJelavich; JakovKuznetsovaKuzmenkoKuzenkova, KutzowKutuzovKutaisovKusovlfa, KursinskaKurennoyKuptchenkoKupetsky, KupchenkoKulikovskayaLyapunovLyakhova, LyakhovLvovLuzhkovLutrova, LupandinLukyanovLounaevaLoginov, MushailovMurinMullovaMravinsky, MozarovMoujoukineMotovaMotorina, MotkovaMostovoiMoskvinaMoskalets, MorozovaMorozovNovosiNovokov, NovokoffNovakovskyNosovaNosov, NizovtsevaNizienkoNikulinaNikonov, NikolinNikolaevskyOvsiannikovOvinko, OvchinnikovOvcharovaOvcharenkoOtkupshchikov, OstrovskyOstrogorskyOstaltsovOrtoff, PutyatinPutinPurishkevitchPudovkin, PuchkinaPshenichnyProtopopovPronin, ProniakinProkourorovProkouriakofRzaev, RyzhkovRyuminRyndenkoRybkin, RybinRyashkinaRyaovRyabov, RusayevRumiantsevaRumiantsevSytsov, SviridovSvetlanovSvatkowskiSvartsevich, SuperanskaiaSudnikSudakovStrogolev, StrizhakovStolypinStoljarovStolin, TyurinTyukhayTverskayaTverdokhleb; TurovTurabievTupolevTupikov, TumanovaTukhbatulinTsymbalerTsyganova, UvarovaUritskiUlyanovUkhtomsky, UijanovUdovinUdalovVyshinsky, VyrubovaVydrinaVostrikovaVorotaev, VoroshilovVoropaevVoronovaVoronov, VorobyovVolskyVolosheninovWowk, WoloshynWitteWinogradskiWakina, YusupovYuranYumashevYudina, YiyakovaYevteushenkoYevdokimovYemelyanev, YeltsinYegupovYefrimovYavlinsky, YatskayaZuibimovZubovZotkin, ZolkinZjukovskiZinovievZinovieff; ZimyatovZhuvovaZhukovZhivanevskaya
Ruski prezimena i značenje
Ispod su značenja nekoliko zajedničkih prezime nalazimo u Rusiji. Pročitajte više o zajedničkim prezimenima.
; Zadnji NamesMeanings, MorozovFrost's; SolovyovNightingale's; VolkovWolf's; NovikovNovik's; KozlovHe-kozje, LebedevSwan's; SokolovFalcon's; PopovPriest's; KuznetsovSmith's; IvanovJohn's; SmirnovQuiet Man's; VorobyovSparrow's; BogdanovBogdan's - Riječ Bogdan znači slavenski čovjek.; VinogradovGrape's; GolubevPigeon's; SemyonovSimeon's; PavlovPaul's; ZaytsevHare's; Vasilyev'sBasil's
Rusi željeli stvoriti kratke verzije njihovih imena i se zna da ih koristiti nježno. Ime 'Katerina', postaje 'Katya'. Takva imena su se neformalno za rješavanje članovi obitelji i prijatelji. Nadimci / kraći nazivi mogu se mijenjati malo, dodavanjem slova kao-en 'k prije posljednjeg slova. Ime Katya, dakle, promjene u Katen'ka. Pročitajte više na:; latino prezimena; irska prezimena, meksički prezimena; talijanskog prezimena; Informacije o prezimenima u Rusiji nam dati grubu ideju o ruskom jeziku i kulturi. Razvoj prezimena u Rusiji je puno slična onoj u drugim dijelovima svijeta. U praksi dodjele prezime na osnovu oca i supruga ime previše je pronađena u različitim dijelovima svijeta. Može se stoga treba pronaći u ovom članku o ruskom prezimena informativan.

No comments:

Post a Comment