Saturday 28 January 2012

Egipatski simboli

Kada se govori o Egiptu, piramide razboj veliki u našu maštu. Sve o ovom drevne civilizacije je strahopoštovanje nadahnuća i intrigantna. Jedna od najvećih zagonetki pored egipatskih piramida, bio je pictographic pismo od tih ljudi, koje je naslikao i urezana u velikoj mjeri na svaki zid i stup koji moćni faraoni izgrađen. Arheolozi ili egiptolozi kako su ih zvali poslije imala malo pojma o tome što je egipatski simboli značilo do Rosetta kamen je bio otkriven. To pod uvjetom da je prvi tragove o tome kako dešifrirati pictographic egipatskog pisma. Nakon što je dobio vise od toga, oni očitajte egipatski simboli koje je otkrio intricacies i događanja njihovog drevnog svijeta. To je dalo uvid u duhovna i vjerska uvjerenja Egipćana. U ovom članku, ja govoriti o nekim egipatski simboli i njihova značenja.
Egipatski Simboli i njihova značenja
Ovo su neke odaberite drevni egipatski simboli koji pružaju vam uvid u to kako su Egipćani vidio ovaj svijet. Oni će vas odvesti natrag u drevni Egipat i njegove bogate mitologije. Pročitajte više o 'Eye egipatskog Horusa značenje'.
Eye of Horus, oko Horus simbol, također poznat kao Udjat prikazuje kao pravo ljudsko oko uz oznake koje obično prati očima jastrebovi. To je simbol egipatskog Boga Horusa. Poznat kao sin Ozirisa i Izide, koji su bili neki od najvećih egipatskih bogova i božica, bio je egipatski Bog rata, neba i zaštitu. Plave ili zelene amajlije ležaj oka Horusa su trebale zaštititi ljude od bolesti i dovesti ih natrag u život. To je jedan od najpopularnijih egipatskih simbola tetovaže.
Sekhem žezlo, u obliku u obliku žezlo, to je bio egipatski simbol snage i moći. To je bio korišten kao simbol boga Ozirisa i Anubis. To je značilo moć faraona.
Shen Ring; Ovaj simbol je prikazan u obliku kruga sa tangencijalnu vodoravnom crtom pri dnu. To je egipatski simbol vječnosti i beskonačan. Shen prsten simbolizira vječni krug rađanja, smrti i zagrobnom životu.
Srce, srce ili Ieb simbol je bio iznenađujuće precizan prikaz srca. Oblikovan u obliku vaze s ruku kao otvorima na obje strane, bilo je predstavljanje ljudskog srca sa svojim arterija. Egipćani su vjerovali da um i dušu osobe borave u srcu. Popularno razumijevanje bi pozvati ovo jedan od egipatskog simbola za ljubav, ali nema puno dokaza koji podupiru ovu teoriju.
Ankh; Ovaj simbol je u obliku u obliku križa s petljom na vrhu. Ovo je egipatski simbol života i predstavlja sve život daje elementima prirode, uključujući zemlje, zraka i vode. On simbolizira život daje snagu prirode.
Ba; Ovaj egipatski simbol bio oblikovan u obliku tijela ptica i lice čovjeka. To ljudsko na čelu sokol ili Ba kao što je bio poznat, bio je duhovni manifestacija životna sila ili dušu osobe. On je predstavljao besmrtnim dušu osobe koje su preživjele smrt putovanje u zagrobni život.
Ka, jedan od najvažnijih egipatskih simbola, Ka je prikazano u obliku dvije spojene ramena s podignutim rukama. Njegov simbolizam i značenje iza njega je kompleksan. Ona predstavlja proces recepcije života i duhovne snage od bogova. Ona također predstavlja životnu silu ili duhovne snage koji je živio u tijelu osobe i preživio smrt. On je predstavljao duhovni dvojnik čovjeka i to preživio tako dugo dok tijelo mrtve osobe bila je sačuvana. Zato, Egipćani su počeli proces mumifikacije očuvanje Ka osobe.
Ove egipatski simboli otkrivaju vjerovanja i filozofije Egipćana o životu i prirodi svijeta. Čak i tisućama godina nakon njegova pada, egipatski simboli nude nam uvid u svijet koji je bio! Nadam se da ovaj članak je raspirio svoju znatiželju o egipatske kulture i mitologije i od vas traži da ga istražite dublje.

No comments:

Post a Comment