Sunday 8 January 2012

Indijanaca i alkoholizam

Alkoholizam u native Amerikanaca ima dugu povijest. Uvođenje alkohol u Americi doveli su do propadanja domaće kulture. Današnje generacije američkih Indijanaca su 'sendviču "između bogatu baštinu prošlosti i bijeda danas. Alkohol je jedan od glavnih čimbenika u propast Native American kulture. Ranije je alkohol bio uveden u Americi od strane europskih doseljenika. Urođenika koji su novi alkoholu, zatim je dobio ovisnik o njemu i danas možemo vidjeti 3-4 generacije urođenika nosi naprijed tradicijom 'od stečenih alkoholizma.
Alkohol je uglavnom koriste Europljani prevariti, iskoristiti i klanje urođenika za političke i novčane dobitke. Kasnije, Indijancima pa se navikla na alkohol koji potpuni oporavak od njega postao je gotovo nemoguće. Promjena u načinu života koje je potaknuto alkoholom, dovelo do devastacije društvenih i kulturnih vrijednosti od urođenika. Neka nas razumijem u detalje o Indijanaca i alkohola zlostavljanja.
Indijanaca i alkoholizam
Kao što je po "Nacionalni anketiranih domaćinstava o zlouporabe opojnih droga ', 80% adolescenata koji su koristili alkohol Indijanaca. Starosjedioci su uvijek bili visoko rizičnim skupinama u smislu droge i alkohola. Istraživanja koje je proveo "Indijanaca razvoj korporacija 'navode da glavni faktori koji su odgovorni za zlouporabu alkohola u domoroci su kulturnog sukoba, nisko samopoštovanje i post-traumatskog stresa. Postotak native Amerikanaca da se ovisnik je 5 puta veća od bijelog stanovništva. Pojmovi, Indijanaca i alkoholizam, američkih Indijanaca i pili su do, sinonim jedni s drugima.
Napori poduzimaju u suzbijanju alkoholizma kod Indijanaca. Različiti modeli koriste u procesu odvikavanja su "medicinski model", "asimilativan Model ',' psihosocijalnu Model ',' sinkretičke Model 'i' kulture osjetljive model '. Medicinskog modela, smatra alkoholizam kao bolest i stoga, ne ide dobro s mnogim američkih Indijanaca koji se ne smatraju bolestan ili bolesna. Danas, međutim, on je vidio da se native Amerikanaca uzimanje suradničke aktivnosti uz savezne vlade koja se bavi problemom zloupotrebe alkohola. Kao što je po zapisima održava indijski Zdravstvene usluge, 360 programa djeluju u plemenskim područjima za iskorjenjivanje alkohola.
Indijanaca i druge toksikomanije; Problem alkohola među Indijancima Poznato je, međutim, postotak zloraba lijeka također je u porastu. Lijek koji se obično koristi od strane američkih Indijanaca je metamfetamin. Kokain i marihuana previše se koristi redovito. Dostupnost lijekova na niskim troškovima je jedan od faktora rasta substance abuse.
Tvar programe liječenja koji su pogodni za Indijanaca su preporučeni. Na ovaj način, rezultata obradom mjere su daleko više plodonosna. Psihološki aspekt također treba uzeti u obzir u liječenju od droge i alkohola zlostavljanja. Većina domoroce su se okrenuli alkoholu i ovisnosti o drogama od trauma iz prošlosti. Osjećaj krivice, stida i ljutnje uvijek je prevladala u domoroci za dugo vremena. Iscjeljenje emocionalni bol koji su starosjedioci prošli je još važnije. Pročitajte više o povijesti Native American Indijanci.
Pitanje američkih Indijanaca i alkoholizma, treba riješiti sa svim raspoloživim sredstvima za nas. Činjenicu da je američkih Indijanaca lice zdravstvenih, ekonomskih i socijalnih problema zbog alkoholizma, dovodi do stvaranja barijere između njih i ostatka svijeta. Potrebno je izgraditi most između bogatih kulturom američkih plemena i suvremenog svijeta.

No comments:

Post a Comment