Wednesday 11 April 2012

Brzorastućih grmlja

Postoje mnoge brzo rastuće grmlje, koje rastu u kratkom span vremena, i pružaju dobru privatnost i može se koristiti za probir. Na taj način, ne morate da se biljka ograda je grmlje će osigurati dovoljno privatnost. Za takve potrebe, možete odabrati visok brzo raste grmlje. Međutim, brzo raste grmlje možda trebati čestih održavanja rezidbe. Dakle, pravo odabira bilo kojeg brzo raste grmlje i drveće je važno. Dakle, dok odabirom brzo raste grm, uzeti u obzir svoju punu visinu i širinu odrastao, a zatim odaberite one koje rastu do visine od oko 7 metara, ako želite grmlje ići brzo i osigurati privatnost, a izbjegavati orezivanje ih previše. Također, prilikom odabira bilo koje cvjetnice grmova i grmlja koje želite biljka ispred svoje kuće, u dvorištu ili cvjetnjak, provjerite jeste li odabrali grmlje that imaju potpunu narasla visinu od 2-3 metara, tako da možete ponovno izrezati dolje vrijeme na obrezivanje. Navedene u nastavku su neke od brzorastućih grmlje koje možete biljke u vašem vrtu. Pročitajte više o biljkama.
Popularni brzorastućih grmlja
Redosier Sviba: To je listopadni grm, koji je popularno zbog svoje fantastične crvene stabljike. To su dobar izbor kao brzo rastuća grmova za snimanje, jer oni daju brzo srednje veličine zaslona u ljetnoj sezoni. Oni proizvode bijele boje cvijeća u kasno proljeće, i bijeli plodovi se pojaviti krajem ljeta. Ovaj grm raste oko 7-9 metra, uz slične veličine struka. Pročitajte više na, sviba stabala.
Leyland čempres: Ovo je vrlo popularan izbor među brzo raste grmlje. Raste vrlo brzo, i raste visoka. To može dati vrt sa 3-4 metara vertikalne visine svake vegetacije. Ovaj grm je inače vrlo tamno zelene boje, ali ona također dolazi u plavkasto zelena, siva, svijetlo zelene i zlatne boje. Iako, ovaj grm raste vrlo visok, uz pravilnu rezidbu možete održavati dobre veličine.
Jorgovan: To su jednostavno za održavanje brzorastuće grm. Također, jorgovan cvjetnica popuniti okolice s prekrasnim mirisom. These grmlja često se sadi u redove duž granice imovine, i pruned održavati kao živica. Ove grmlje dobar izbor ako ste obličje za starinski vrste grmova. Još jedan dobar izbor starinski brzorastućih grm je lažna naranča grm.
Privet: Ovo je jedan od najboljih među brzorastućih grmova za privatnost. Iako je nazvao kao invazivne grmova poput gorućeg grma, ovaj grm je odlučio kao mogućnost za kalina živica. Postoji oko 5 tipova kalina grmova, koji uključuju kineski kalina grmlje, Amur kalina grmlje i zajedničkog komorika. These grmova može ispuniti bolje i izgledati bushier ako su pruned često.
Butterfly Bush: Ako ste u potrazi za brzo rastuće cvjetnice grmova, onda leptir Bush je dobar izbor. Butterfly Bush su prilično popularan kao grmlja koje osiguravaju privatnost. To je ne samo da su rastu vrlo brzo, ali oni također pomoći da blokirati buke. Uvijek možete vidjeti mnoge leptiri lete oko ovog grma, tijekom vrhunca cvjetanja vrijeme. Ove grmlje pružaju velike spikes od šarenog cvijeća, koje privlače brojne butteries i hummingbirds.
Drugi dobar brzo raste grmlja, Mock Orange, Cotoneaster, gorućeg grma, Forsythia, Pussy Willow, Diablo Ninebark, Loropetalum, tise, kukuta, Saznajte više o-; brzorastućih privatnosti Hedges; brzorastućih hladu stabala; brzorastućih Hedges, a to je oko brzo raste grmlje. Dakle, odaberite dobar brzo rastuća živica grmlja, koje su atraktivne stabljike i listova boje, a lijepe cvjetnice i bobica proizvodi brzo raste grmlje, za svoj cvjetnjak. Provjerite da li učiniti pravilno orezivanje za održavanje zdravlja i oblik tih grmova!

No comments:

Post a Comment