Friday 20 April 2012

Koristi kalcit

Riječ dolazi kalcit je izvedena iz latinske riječi vapno i grčke riječi chalix, da mjere vapna. Kalcit mineral se obično nalazi u vapnenac i mramor. Kalcit je bezbojni ili bijeli mineral when čista. No, zbog nečistoće prisutne u njemu, ovaj mineral može se naći u mnogim bojama poput crvene, žute, zelene, med, roza, lavande, crne, smeđe ili plave. Ovaj mineral može pojaviti prozirni, proziran ili neproziran. Kalcit mineralnih može imati sjaj koji se može staklastog to dosadno, i mnogi kristali posebno bezbojan one su staklastog, dok se fino zrnatih uglavnom su vidjeli dosadno. Kalcit može biti izgreben lako od strane noža ili geološki pokupiti. To su fizička svojstva kalcita. No, većina kalcit koristi može se pripisati svojoj razlikovanje svojstava kao da ima dobar stupanj tvrdoće, lako rastopiv u određenim materijalima, i ima ljekovita svojstva.
Koje su koristi od Kalcit?
Koristi od kalcita u građevinarstvu; Građevinska industrija je glavni potrošač kalcita u obliku vapnenac i mramor. Takve stijene su korišteni kao dimenzija kamenje za izradu mortova za tisućama godina. Vapnenac gromade poslužile su za izradu primary građevinskog materijala dok stvaranje piramide. Sada, grube i polirani vapnenac i mramor se upotrebljava za izradu spomenika prestiž gradnje. Za izradu modernih zgrada, kalcit u obliku vapnenac i mramor koristi se za proizvodnju cementa i betona. Takvi materijali su lako miješati, te transport i koriste kako bi gnojnica smjesu da očvrsne postu, i vrlo je izdržljiv.
Mramor je atraktivan građevinski materijal, koji je korišten kako bi brojni spomenici i skulpture u cijeloj povijesti. Nedostatak značajna poroznost mramora, omogućuje da se stand up i ekstremnim temperaturama i zbog niske razine tvrdoće, može se lako se izboriti. Mramor je bio korišten da bi mnoge male figurice, a posebice meksički oniksa raznolikost i mramor se također koristi kako bi gigantske piramide. Danas je koriste kako bi kipovi, klupe, rasvjetu i stubišta, itd.
Kalcit za pokretanje lijekova; Kalcit ili kalcijev karbonat koji je izveden iz vrlo čistog mramor ili vapnenaca Također se koristi za izradu lijekova. Ovo je jedna od zajedničkih koristi od kalcita. Kalcit je neutraliziranje kiseline imovine. Dakle, kada se miješa sa šećerom i aroma je chewable tablete od kalcita pomoći u neutraliziranje želučane kiseline. Takvi lijekovi su poznati kao antacidi, koje uvelike pomoći za liječenje želučanih problema drugih bolesti.
Kalcit Koristi se za duhovni rast, drugi poznati korištenje kalcita je za duhovni rast. Kalcit kristalno ozdravljenja kamenje se koriste za energetsko iscjeljivanje i duhovni rad kao čišćenja i ozdravljenja energizing kamena. Mnogi profesionalni iscjelitelji, koristiti kamenje za smirivanje, duhovnu povezanost stvorio kalcita drago i poludrago kamenje. Kristalna liječenje kamena kalcita dolaze u mnogim bojama poput zelene, breskve, plava i neka su jasne staklaste.
Ostale koristi od kalcita; pulverized mramora ili vapnenca se koristi kao dodatak prehrani koji se dodaje hrane za životinje. Pilići koji proizvode i jaja goveda koja proizvode mlijeko trebaju bogata kalcijem prehrane, a time i male količine kalcita je dodao u svoju hranu, povećati unos kalcija. Praha vapnenca se koristi kao rudnik sigurnosti prašine, to je nezapaljiv tvar koja se raspršuje na zidove i krovove podzemnih rudnika uglja, tako da je iznos od ugljene prašine, koja može povećati eksplozije pridržavaju zidova je manje. Bijele boje također pomaže kod rasvjete unutar rudnika.
To je sve o kalcita koristi. Zbog nevjerojatna svojstva i različite vrste kalcita, može se naći da se koristi za životinje kao dodatak prehrani do izlječenja bolesti želuca u ljudskim bićima.

No comments:

Post a Comment