Sunday 8 April 2012

Stipsa u prahu

Među razne kemikalije koje su od goleme ljekovite, kao i kozmetičke vrijednosti, alaun prah na vrhu popisa. Stipsa prah, bijele boje kemikalija koristi se još od doba Egipćana, datira iz 1500 g. prije Krista. Stipsa prirodno se pojavljuje kao minerala u stijenama i planinama u različitim dijelovima svijeta. Stipsa prah je naširoko koristi u našem domaćinstvu djela i može se lako naći u trgovinama.
Što je Stipsa u prahu
U svijetu kemije, alum je klasa kemijskih spojeva i postoji u četiri osnovna oblika s kombinacijom kationa kalija, natrija, amonijaka i kroma. Popularno poznat kao potaša stipsa, soda stipsa, stipsa amonijaka i krom stipsa, stipsa prah obično se spominju kao hidratizirani sulfat aluminij kalija koji je predstavljen kemijske formule Kal (SO4) 2.12H2O. Stipsa se nalazi u kristalne oblike u stijenama, a je transparentan i bezbojan. Stipsa je vrlo topiv u vodi i čini ga blago slatkog okusa. Stipsa prah je kisela u prirodi i postaje lakmus plavo crveno.
Stipsa u prahu koristi
Postoje razne praktične koristi od stipse i većina nas mora biti svjestan svojih koristi u našem svakodnevnom životu. Na primjer, većina osnovnih uporabe krutih stipsa je kao aftershave antiseptik. Nakon svježe brijanje, primjenjujući stipse u blok formi pomaže spriječiti manjeg krvarenja. Stipsa prašak djeluje kao adstrigentno.
Kalij stipsa ima antibakterijska svojstva i tako pronalazi primjenu u izradi kristala dezodoransa koji potiskuju rast pazuha bakterija i stoga su na snazi ​​u problemima prekomjerne znojenje. U mnogim dezodoransi stipsa prah se koristi za dezodorirati naše pazuh na ekološki način. Mnogi dezodoransi od stipse kamenje se koriste tako da ih lagano vlaženje u vodi, a zatim primjenom o potrebnim područjima. Osobe koje pate od loše miris može primijeniti stipsa prah dok ide u krevet tijekom noći. To će im pomoći eliminirati loš miris iz tijela.
Stipsa je važan sastojak za gašenje požara kao foamite. U domovima i trgovine, alaun prah se koristi kao konzervans za hranu i voće. Stipsa prah je popularno koristi u kiseljenje receptima. Stipsa je poznato da svjež i hrskav tekstura kiseli krastavci, koji bi inače su se pretvorili u mekšim kiseli krastavci. Međutim, dok dodajući alum prah kiseli krastavci, provjerite da ste ih pokupiti iz certificirani farmaceut trgovine i stipse je hrane razreda. The stipsa koristi za dodati kao prehrambeni aditiv ne smije imati toksične učinke i tako to mora biti FDA odobren.
Rak čireve su ulkus poput strukture koje utječu na unutarnjim dijelovima usta osobito desni, jezika, obraza i unutarnji dio usne. Stipsa prašak za rak čireve obrazac važna metoda liječenja za dobivanje reljef iz rak čireve. Primjena prstohvat stipse na zahvaćene dijelove pomaže u stvrdnjavanje rak čireve.
U istočnoj zemljama poput Indije, Ayurveda opisuje alum (poznat kao sphatika / turti) kao adstrigentno koji se koristi za obradu vode proces. Stipsa je navedeno u drevnim tekstovima Indije za liječenje krajnika. Kada se koristi kao pročišćivač vode, alaun ulova male čestice i oblika gel kao talog koji smiruje i može se ukloniti iz posude.
Pročitajte više na:; Stipsa Koristi; Stipsa u prahu koristi, čak iu vrlo malim količinama stipsa prah se koristi kao sastojak mnogih marke zubne paste. Stipsa prah također se koristi kao kiseline u raznim proizvodima prašak za pecivo. Stipsa prah se koristi u proizvodima za njegu kože i pomaže u izbjeljivanje kože. Play tijesta koje se koriste djeca za izradu domaće modeliranje spoja koristi stipse u prahu kao glavni sastojak. Nadam se ove informacije o stipse u prahu koristi pomogao da dobije neko znanje o kemijskim alum.

No comments:

Post a Comment