Sunday 4 December 2011

Corian Vs Granit

Corian i granita oba imaju više namjena u domaćinstvima. Unatoč znajući dobro i loše efekte, mi još uvijek dobiti zbunjeni kada je riječ o odabiru pravo vrstu materijala za vaše kuće. Prije nego je polaganjem, vi ste zabrinuti ako je izdržljiva i može izdržati teške težine ili ako je kvaliteta dobra dovoljno dugo trajati. Takvih pravih pitanja možete gnjaviti prije nego što odaberete pravo materijal za svoje obitelji. Slično tome, izbor između Corian i granita i postaje tvrd posao. Nadam se da ovaj članak na Corian vs granit će dalje raditi s nekim od vaših konfuzija.
Corian se sastoji od akrilnog polimera kemijski spoj aluminija trihydrate. To može biti oblikovane u različite oblike tako da je grijanje na 300 ° C. To je naširoko koristi u kupaonicu ispraznost vrhova, zidne obloge u tuševima, kuhinja countertops, itd. Pročitajte više o kuhinja countertops ugradnju i popravak od Corian countertop.
Granit je vrsta magmatskih stijena formirana skrućivanje tekuće magme. To može biti Krupnozrnati ili srednje zrnatim u tekstura. To su nalazi kao tamno siva, crna ili čak ružičasta boja kamenite strukture. Boja varira ovisno o tome kemijski sastav i sadržaj mineralnih elemenata. Graniti su jaki i izdržljivi. Oni se koriste u zgradama, skulpture, nadgrobnih spomenika, domaćinstva, kuhinja, itd. Vi svibanj također željeli znati više o granita countertops instalacije.
Razlika između Corian i granita
Neka nam analizirati razlike, a zatim nacrtati valjan zaključak.
Trošak, kada je u pitanju instaliranje Corian i granita countertops u kuhinji, oboje su skupi. Cijene variraju godišnje, ali ipak možemo napraviti usporedbu. U 2009, cijena granit countertops po kvadratnom metru je US $ 50 na US $ 200, dok Corian cijene bio je između US $ 40 do US $ 100 po kvadratnom metru. Dakle, s obzirom na cijenu, Corian je malo jeftiniji od granita. Također možete pročitati o granit countertops cijenu.
Trajnost, Granit je više nego izdržljiv Corian. Since Corian je sastavljena od poliestera ili akrilatne smole, to pukotine lako. Granit je više otporan na ispucati. No, granit jednom napukao je teško popraviti i snosi znatan troškove. Iako corians ispucati, oni mogu biti popravljen lako s vrlo niskom trošku ulaganja. Granit je i više otporan na toplotu.
Izgled; Ako želite lijepom kuhinjom ploča sa zapetljan dizajne, zatim granit bi trebao biti vaš izbor. Corian pojavljuje homogena i nije dostupan u različitim sorti kao što je granit. Ako novac nije problem, a zatim instalirati šarenim uzorcima granita različitog od komad komad, kao kuhinja countertop.
Čišćenje, Čišćenje i Corian i granit je jednostavno. Možete koristiti blage otopine sapuna očistiti countertops kako bi se spriječilo nakupljanje prljavštine i prljavština. Također možete koristiti ocat ili slab rastvor vodonik peroksida. Postoje vrste kuhinje countertop za čišćenje dostupna na tržištu. Pročitajte više o čišćenje granit countertops.
Preprodaji vrijednosti, Granit ima visoke re-saleability nego Corian. Ploča od granita koji će vam dati natrag visok iznos, ako želite preprodaji njega. U odnosu na granit, povratna vrijednost Corian je malo manje, premda Corian ima najveći potrošač priznanje brand name.
Trošak instalacije, a brtvljenje optužbe granit je više u odnosu na Corian. Instalacija naknade za Corian je manje u odnosu na granita. Pošto su skloni pucanju, oni trebaju biti zamijeniti ili popraviti učestalo. Vi svibanj također željeli znati o problemima s granita countertops.
Corian vs Granit countertops
Nakon analize pozitivnih i negativnih aspekata Corian i granita, morate imati je dobio sajam ideja o oba materijala. Međutim, nekoliko stvari treba uzeti u obzir prije nego što odaberete granit ili Corian kao kuhinja countertop. Izbori purely temelje se o potrebi, korištenje i ulaganja kapaciteta. Ako ste previše zabrinut pauze i pukotine, zatim granit bi trebao biti vaš izbor. Ako želite lijepi atraktivan kuhinja countertop, ići za izuzetna granit ploče za svoju kuhinju. Corian countertops su također vrijedan instalacije, kada se gleda prema niska ulaganja. Znati više o granita countertops održavanje.
Nakon što ste instalirali Corian countertops na kuhinju, ne zaboravite, da ne vrijede više snage nego što možemo izdržati ili mjesto vruće posude direktno na njega. Ne nasjeckati ili izrezati povrće na Corian countertops. Granit countertop njega je također potrebna kako bi se spriječilo pucanje i izbjegavanje dodatnih izdataka. Malo ulaganja može dati ogromnu korist.
Usporedna studija o Corian vs granit oslikava da oba materijala imaju jedinstvene prednosti i nedostatke. Međutim, ja osobno osjećam da granitu ima više prednosti od korištenja Corian. Ako možete potrošiti neke dodatne dolara imajući u vidu prednosti granit, a zatim dobiti svoju kuhinju countertop postaviti s granita. Nisam pristran with granit, prema procjeni u cijelosti leži na vas!

No comments:

Post a Comment