Friday 30 December 2011

Loquat Tree

The loquat stablo također naziva Japanski mušmula, nastao u jugoistočnoj Kini. Tijekom vremena, kineski putnici uveo loquat u Japan i od tada, to je uzgajao tamo. Pretpostavlja se da kineski imigranti uveo loquat na Havajima, previše. Danas, Japan i Brazil su vodeći proizvođači loquat.
Najvažnija stvar dok razmišljate o loquat stablo briga je osigurati idealne klimatskim uvjetima. Idealnom slučaju, ova stabla rasti najbolje u blagom-umjerena do suptropske klima. Ako je temperatura previše topao i vlažan ili previše hladno, obično se sadi za ukrasne svrhe, ali bi medvjed bez ploda. Stablo može tolerirati temperatura od 12 ° C, ali ako padne niže da postoje šanse da će umrijeti. S druge pak strane, ako temperatura padne ispod 19 ° F, pupoljci će umrijeti. U ljeto, ako postoje ekstremne topline u kombinaciji sa suhim vrućim vjetrovima, to može biti štetno za stabla, uzrokujući ostavlja opeći. Tijekom zime ukoliko je toplina je visoka, to može dovesti do izgorio od sunca voće.
Loquat stabla
Loquat stabla su mala zimzelena stabla sa zaobljenim kruna ili velikih grmova s ​​kratkim gaće. Obično, stablo raste u visinu od oko 10 metara. ali ponekad to mogu rasti kao visok kao 20 do 30 metara. Mnogo puta ova stabla se koriste kao ukrasne biljke. Loquat lišća drveća obično kopljast obliku i 5 do 12 cm u dužinu širine 3 do 4 cm. Gornja ploha su uglavnom sjajni i tamno zeleni, dok Ispod se zapušten-dlakave ili bjelkast i tvrd i debeli, sa kosim vene. Novi listovi mogu biti tinged s crvenim vremena na vrijeme. Više o loquat list.
Početkom zime ili kasne jeseni, stablo nosi slatko mirisnim cvijećem, koje su male i bijele boje. Prije cvijeće procvate, oni pokazuju neobične zapušten-vunasta tekstura. Nakon stranooplodnog, cvijeće obrazac loquat plodova, što može biti bilo gdje između 1 do 2 inča dugo. Oni rastu u grozdovima, a kruškolik, ovalni ili zaobljeni. Koža je obično narančaste ili žute boje, ili možda s vremena na vrijeme biti crveno-blushed u boji. Utvrđeno je da ako su cvjetovi i mladi plodovi razgraditi clipping neke od gronji, pojačava veličina ploda. Da bi se proizvelo plodove od najkvalitetnijeg, cvijet klastera mogu biti u vrećama, kako bi ih zaštitili od oštećenja ptice i opekline.
Loquat Tree bolesti
Slične živim bićima je loquat drvo je također skloni štetočina i bolesti koje mogu utjecati na opće zdravstveno stanje drveća. Neke od zajedničkih bolesti loquat stablo obuhvaća požara medljika, phytophthora korijen trulež i Verticillium hoćeš.
Fire medljika, bakterijska bolest, mogu biti ozbiljna za biljke ako se ne liječi na vrijeme i inficira sve dijelove biljke. U početku twigs i grane oslabiti i lišće wilts pratnji zaraženim područjima postaje smeđa. Kako je vrijeme napreduje zaraženo područje će izgledati kao da je spaljena. Tijekom vremena, biljka će početi za iskustvo zaustavljeni rast, grane i grančice će umrijeti. Možete kontrolirati vatru medljika by rezidbe postrojenja i primjenu kemikalija ubiti bakterije. Zaraženih područja treba biti pruned uz pomoć sterilnih rezidba škarama. Također možete koristiti Cooper sprejevi za sprječavanje infekcije cvatu.
Tla nošen bolesti, phytophthora korijen trulež, inficira korijen sustav loquat stabla. Ove bolesti je više prevladava tijekom kišne sezone, kada sadržaja vlage u tlu je visoka. Drveće se nalazi u područjima koja ne imati dobar sustav odvodnje su najviše skloni phytophthora korijen proklinje. Simptomi uključuju lišće okreće žute ili zelene tupe, gubitak vitalnosti i uvenuća. U početku simptomi se pojavljuju na twigs i grane po kojima djeluje na cijelo stablo. Potrebno je neko vrijeme za stablo da se zaražene u potpunosti. Ako upravljate primjene vode koju bi mogli kontrolirati phytophthora. Područje oko stabla bi trebao biti dobro dreniranom i trebali bi se osiguralo da se voda nikada ne nakuplja oko stabla. Također možete koristiti fungicidi spriječiti ove bolesti.
Gljivične bolesti Verticillium volja je tlo snosi bolesti. Gljiva se može preživjeti nekoliko godina, čak i ako to nema domaćin ga podržavaju. To je kroz korijenski sustav da je to gljiva inficira stabla koja uzrokuje kronične simptome. Simptomi uključuju prži i yellowing od lišće, usporava rast i slabljenje stabljike i grane. Štoviše, lišće može rotor i vena može požutjeti. Fungicidi svibanj ne biti u mogućnosti za liječenje ove bolesti, ti bi trebao ukloniti tih stabala i biljaka nove koje su otporne na Verticillium hoćeš.
Sadnja Loquat Tree
Ima različitih sorti loquat, tako odlučiti o različitim biste željeli biljka prije nego kupite mladunče. Ako ste zainteresirani u vrtu dok kupujete loquat stablo, pobrinite se da kupite zdrava biljka bez štetočina i bolesti. Izaberite biljka koja je oko 4 metara visok i izaberite točku koja prima dovoljno sunca da ga biljka. Tlo bi trebalo biti plodno, ilovasti i dobro drenirani. Štoviše, stanje tla mora biti neutralan to kiseli, kao i alkalna tla nije dobro pogodna za rast loquat stabla.
Prije sadnje ukloniti sve trave i korova iz odabranog mjesta, a zatim iskopati rupu duboku i dovoljno širok za smještaj svih korijenje stabla. Nakon što ste iskopali rupu, mjesto stablo nježno u rupu, šireći korijenje. Mjesto zemljišta na korijene tako da držite uspravno stablo, nakon čega možete taknite tlo nježno.
Za sljedećih nekoliko tjedana, voda biljka svaki dan izmjenjuju. Nakon što ga možete vodom dva puta tjedno za sljedeći mjesec. Međutim, ako pada kiša, ne morate da ga vode. Kao i kada je stablo je oko 4 godine stara, možete ga vode tijekom sušnih razdoblja ili kad plod počinje sazrijevati.
Tako, loquat stablo može biti posađeno u vrtu kao ukrasna biljka ili se može koristiti za svoje voće. Nadam se, u ovom članku dao ideja loquat za njegu drveća i bolesti koje bi trebali pokušati spriječiti tako da drveće ostane zdrav.

No comments:

Post a Comment