Thursday 8 December 2011

Dragon Fruit Uzgoj

Dragon Plod je egzotično tropsko voće, koje se također naziva pitaya. To je plod kaktusa vrste koje pripadaju rodu Hylocereus. Neki od njegovih drugih imena uključuju jagoda kruška voće i nanettika voća. Stablo zmaj voće porijeklom iz Meksika i mnogim dijelovima Južne i Srednje Amerike. To je također uzgaja u mnogim azijskim zemljama, uključujući Tajland, Tajvan, Vijetnam, Malezija, Šri Lanka i Filipini. Zmaj voćke se također nalaze u drugim tropskim dijelovima svijeta, kao što su Havajska ostrva, jugu Kine i sjever Australije. Postoje različite vrste zmaja voća i možete ih naći u oba kiselo kao i slatko sorti. Slatko zmaj voća imaju tri vrste pod. Prvi jedan ima crveni kožu i bijela celuloze, druga dolazi s crvenim kože i crvena pulpom i treći jedan dolazi s žuta koža i bijela pulpe. Ako ste težio za zmaja fruit uzgoj, onda vam je potreban kako bi bili sigurni da je izdržljiv na svoj lokalni klime. Kao zmaj voća je proizvod tropska biljka, morate pronaći slične atmosferskim uvjetima ili pod tropskim, polu tropskim i suhim atmosferskim uvjetima. Inače, možete probati kultiviranje u staklenicima previše.
Dragon Fruit Uzgoj
Za sadnju stabla zmaj voća koje su zdravi i produktivni, morate započeti pretraživanjem zmaj voća sjemena. Možete kupiti spremna za sjeme biljaka zmaja voće iz vrtić ili čak i kako bi ih on-line. Također možete izvaditi sjemenke voća zmaj od sušenog zmaj voća. Seme potrajati oko 10 - 15dan klijati. Dakle, to će trebati vremena za vas da biste dobili sadnica za uzgoj voća zmaj. Bolji način je da se naći neke biljke cuttings od vrtić i dobiti na sa svojim u vrtu aktivnosti. Ovdje su neke zmaj voćarstvo savjete.
Site Odabir i pripremu; pobrinite se da odaberete mjesto s dobrim odvodnju objekt za kultiviranje vaše biljke zmaj voća. Sandy ilovača tlo s visokim količine organske tvari idealno je za uzgoj stabala zmaj voća. Morate humak reda PVC ili betonskim stupovima s okvirom pričvršćenim na vrhu za biljke da visi prema dolje. Stupovi moraju biti mounded na najmanje 300 mm i oni ne bi trebali biti više od 2 m dug. Morate imati najmanje 3 metra udaljenosti u roku od dvije biljke i pobrinite se da biljka samo 1 do 4 biljke po pola. Također je važno koristiti organsko gnojivo u trenutku sadnje.
Navodnjavanje i prehranu, Dnevni zalijevanje je potrebno nakon što ste učinili s sadnje stabla zmaj voća. Pod stablo prskalice od 1 do 1,5 m mokrenje prostor je pogodan za suffixing biljke potrebni dnevni od 80 litre vode. Izbjegavajte stres vodi jer to može uzrokovati cijepanje voće, cvijet kap, yellowing od biljaka i usporiti razvoj pucati. Redovni malča oko biljaka je također važno, uz pružanje dinamitom lopov i dolomita svaki alternativni mjesečno (100 g po biljci).
Štetočine i bolesti; Harsh sunce može oštetiti sve napore koji ste poduzeti za zmaj voća uzgoj. Prekomjerna količina izravnog sunčevog svjetla mogu izazvati mekana trulež on vodeni zmaj voća. Biljka zmaj Plod je također osjetljiv na različite vrste prisutnosti nametnika uz meso i đumbir mravi mravi. Kao posljedica toga, redovito gnojidbe organskim pesticidima je vrlo bitan. Za zaštitu voća od ptica, te bi trebao pružiti odgovarajuće mreže na svoju biljke zmaj voća.
Orezivanje i žetvu, obrezivanje je važan korak u procesu zmaja fruit uzgoj kako bi se uklonili strani puca. Trebate održavati najmanje 50 glavne grane postrojenja, na zdrav krova. Nakon što ste učinili s rezidbe, možete očekivati ​​prve sezonsko voće nakon 15 do 18 mjeseci uzgoja zmaj voća. Plod može biti dobivenih otprilike nakon 28 dana do mjesec dana, kad se počinje skrenuti ružičaste od zelene.
Ako se skladišti u hladnom temperature (u rasponu od 7 do 10 stupnjeva stupnjeva), plod zmaja može ostati svježa više od dva mjeseca. Uz sladak okus, zmaj fruit prehrana činjenice su vrijedni razmatranja ako ste u potrazi za zmaja fruit uzgoj. Dragon voće je učitan s antioksidativnim djelovanjem, vitamin C, kalcij, karotin, željezo, vitamin B kompleks, i mnoge druge važne vitamine i minerale, što ga čini sve više zdravi i osvježavajući vašem tijelu. Više o tome kako jesti zmaj voća.
Zmaj plodova biljke cvatu samo noću, što može stvoriti probleme u procesu njihove oprašivanja. U takvim scenarijima, vi svibanj morati poticati njihov rast s tehnikom ručno oprašivanje. Pa, to je sve oko zmaj voća uzgoj. Nadam se da gore navedene informacije o zmaj voća zasada je bio sveobuhvatan.

No comments:

Post a Comment