Hren biljka je porijeklom iz Europe i Azije i hren korijen je naširoko koristi u jugoistočnoj azijske kuhinje for prenosim vrlo prepoznatljiv i snažan okus. Hren biljka izgleda slično senf postrojenja i ima velike uvijen lišće i nakupine malih cvjetova. Biljka sama je nejestiv, ali korijen hrena koristi za začin juhama i varivima, jer ima papreni okus opor slična onoj od senfa. Korijen hrena ima smeđe boje mesnate vanjske dok unutar njega snježne bijele boje. Kad je korijen hrena ribani ili slomiti, oslobađa eterična ulja poznata kao izotiocijanat koja daje svoj opor okus. If grated hren korijen se čuva izvan, ona brzo gubi svoju moć i okus. Dakle, obično je strm u ocat da održi svoj papreni okus i miris.
Uzgoj Hren Root
Sadnja hren korijena u vašem vrtu je odlična ideja, ako žele dobiti svježe hren staviti u svoj jela. Najbolji način da im rastu jest njeno sadnju od korijena rezanje, a ne od hrena sjemena. Možete dobiti rezanje kupnjom rena i korijen i to rezanje i sadnju u tlu. Pokrijte korijen rezanje s tla u potpunosti i onda ga vode temeljito. Ukoliko nemate prostor za vrt ili žive u stanu, možete rasti hren čak iu dubokom posudu dok ga vode redovito. Kada imate narasla biljka, možete iskopati neke od hrena korijena nježno it dizanje iz tla. Prekinuti iznos vam je potrebna i pokopa ostatak korijena u zemlji. Hren biljke su vrlo niske održavanje i ne zahtijevaju nikakvu posebnu njegu ili gnojiva. Pročitajte o povrću.
Zdravlje Prednosti Hren Root
Postoji mnoge zdrave prednosti hrena korijena. Ona se može koristiti kao prirodni tretman protiv reumatskih bolesti i kao što je bogata glukozinolati, konzumiranje hrena korijenje redovno smanjuje rizik od raka i sprečava rast tumora. Također se koristi za smanjenje oteklina i upala u zglobovima tijela, kao hrena korijene ima mogućnost da proširi kapilare krvnih žila kada se primijeni na kožu. Ovo zauzvrat povećava cirkulaciju krvi, a pomaže eliminirati štetne toksine iz tijela. Hren korijena također se koristi kao učinkovit prirodni lijek za liječenje bol u tijelu i bol u mišićima. Svježe ribani hren korijen se nalazi unutar muslin platno i primijeniti na zahvaćena područja dobiti hitnu olakšanje. Zbog prisutnosti eterična ulja, korijen hrena je korišten za ublažavanje kašlja, bronhitisa, sinusna infekcija i drugih bolesti dišnog sustava.
Korijen hrena Recept
Postoji mnogo recepata koje možete napraviti s hrenom korijenje i ovdje su dva osnovna one koje se lako mogu pripremiti kod kuće.
Hren s octom
Sastojci: 1 šalica hren korijene, oguljene i kubu, 2 žlice šećera, ¼ žličica soli; ¾ šalice bijelog octa; Metoda
U električnoj sjeckalici, spoj hren korijene, šećer, sol i ocat dok se smjesa je glatka i dobro u kombinaciji. Pazite da vaše lice daleko od procesora kao hrena ima vrlo snažan i opor miris. Čuvajte ga u čašu jar i držati ga u hladnjaku. Ova mješavina može pohraniti do 4 tjedna u hladnjaku.
Hren umak
Sastojci, ¼ šalice običnog jogurta nonfat, 2 žličice hrena pirea, 2 žlice majoneze, 1 žličica limunovog soka, 2 žlice mladog luka, nasjeckanog, metoda
Na male staklene zdjeli promijesajte sve sastojke zajedno dok se dobro kombinirati. Možete koristiti ovu hren sos začiniti pečenke stalak od janjetine ili ga se također može koristiti kao marži za sendviče.
Dakle, ovaj bio sve o hrena korijen i kako ga može koristiti. Iako možete kupiti flaširana verziju hrena korijena koji je strm u ocat, to je vrlo lako ih je napraviti kod kuće. Kao korijen hrena prilično ljuto, malo ide dug put u spicing do bilo koje jelo.
No comments:
Post a Comment