Monday 12 March 2012

Dieffenbachia bilja

Dieffenbachia, također poznat kao glupa trske, tropska biljka na Araceae ili Arum obitelji, porijeklom iz regije Kolumbija, Kostarika, Meksiko i Brazil. Nekoliko vrsta Dieffenbachias su popularne biljke. Dieffenbachia dobila i svoj pučki naziv "glupa trska ', zbog svojih otrovnih SAP-a, koji, ako ingested interno mogu uzrokovati bol i oticanje jezika. Postoji nekoliko vrsta dieffenbachia biljaka, od kojih je najčešće vrste koje su narasla kao kućne biljke su Dieffenbachia Camille, Dieffenbach Amoena, Dieffenbach Maculata, Raj i Tropic Snow.
Dieffenbachia Plant Informacije
Opis Plant; Dieffenbachia biljke su njegovala njihovim prekrasnim lišće. Biljke se odlikuju guste i mesnat stabljike i eliptični, i ovalnog ili duguljast oblika šarolik lišće. Listovi su obično velike i lagano se sužavati prema vrhu. Oni su uglavnom zelene boje s bijelim ili žutim mrljama, i bendovi uz bočne vene i duboke zelene granice. Listovi su sjajni, a može narasti do dužine od 15 do 40 cm.
Lišća od Dieffenbachia Camilla su obično male i ovalnog oblika sa šiljastom vrhunac. Oni su obično kremasto žute boje sa zelenim granice. S druge strane, raznolikost Dieffenbachia Maculata je ovalnog oblika sjajan zeleno lišće, u znaku bijele ili blijedo zelene mrlje. Dakle, veličina i boja krošnjama Dieffenbachia biljke mogu razlikovati malo, ovisno o specifičnim raznolikost. No, unatoč tome malo varijacije, lišće ove biljke su vrlo dekorativni.
Toksičnost Dieffenbachia; Sokovi od Dieffenbachia smatra otrovne. To je zbog prisutnosti iglastu kristala kalcijevog oksalata, koji su općenito poznat kao raphides. Ako se lišće Dieffenbachia žvakati ili ako SAP je ingested ingested, to može uzrokovati peckanje i upale usta, grla, jezika i usana. Ingestije SAP također može izazvati proljev i povraćanje. Nakon dodira s kožom S druge strane, može izazvati svrbež, crvenilo i dermatitis. Biljka je također toksičan za kućne ljubimce.
Dieffenbachia Plant Care
Dieffenbachia biljke hlad voli biljke i to je razlog zašto oni uzgajaju kao kućne biljke. Svijetle, ali filtrirana ili difuzno sunčevo svjetlo je dovoljno da se osigura zdrava rast Dieffenbachias. To je razlog zašto, oni rastu i ako se čuva u roku od 5 do 7 metara od prozora, po mogućnosti sjever ili istok prozor. Idealna temperatura za uzgoj Dieffenbachia postrojenja je 70 do 80 stupnja celzijusa tijekom dana, a 60 do 65 stupnjeva noću. If temperatura padne ispod 40 stupnjeva celzijusa, odnosno oko pet stupnjeva Celzija, biljka ne može preživjeti.
Dieffenbachia voli dobro drenirano tlo. Idealna potting tla za Dieffenbachia biljka je jedna sastavljena od dobrih ilovače tla i bogata organskom tvari. Također možete razmotriti primjenu gnojiva na tlo, a za to i redovnih i tekućih gnojiva mogu se koristiti. Tlo treba biti vlažna za uzgoj Dieffenbachia postrojenja. Stoga, temeljita zalijevanje u redovitim razmacima preporuča se držati biljke zdrave. Međutim, dopustite tlu oko korijena na suho malo između waterings. Saznajte više o tlu znanosti.
Uz zalijevanje, vlaga je još jedan važan čimbenik za zdrav rast glupa trske postrojenja. Biljka preferira visoke vlažnosti i tako, redovnim Magli je bitno. Oplodnja se obično može se provoditi tijekom proljeća i ljeta. Možete koristiti sve dobro gnojivo svrha houseplant za ovu namjenu. Ali, budite sigurni da razrijediti gnojiva. Ako biljka ne dobiva dovoljno prehrana, ili ako se tlo ne sadrži odgovarajuće hranjiva, možete promatrati yellowing od lišća. Kako biljka raste, to će odustati od donje lišće se napravilo mjesta za nove. Ali, ako zbog toga, biljka gubi svoju privlačnost i izgleda previše dugonog, možete izrezati matične unatrag do oko 6 do 7 cm. To će promovirati novi rast. Saznajte više o zatvoreni u vrtu.
U odnosu na mnoge druge biljke, Dieffenbachia biljke lakše rasti, jer oni zahtijevaju malo njege i održavanja. Osim toga, biljke s ukrasnim lišćem doista mogu poboljšati vaš dom dekor. To je razlog zašto su tako popularni kao zatvoreni ukrasno bilje. Međutim, povremeno, biljke mogu postati zaražene štetnika kao što su vaši, mealybugs, grinje, tripsa, dva pjegavi pauk novčića i vage, što može biti vrlo problematična. Za takve probleme, bolje je uzeti pomoć stručnjaka u tom području.

No comments:

Post a Comment