Friday 30 March 2012

Jicama povrća

Pitate se što je jicama povrće? Jicama povrća je leguminoze koji pripada Pachyrhizus tuberosus roda Fabaceae i obitelji. Ovaj smeđe boje korjenasto povrće izgleda vrlo slično repa. Veliki gomoljasto korijenje imaju prekrasan okus. To se zove po nekoliko imena kao što su meksički krumpir, slatki krumpir meksički grah, SSP je dobio, sankalu, ahipa, čovjek kaew, Kineski repa, evo bok i kineski krumpir. Budući da je ovo jestivi korijen ima jedinstven okus, možete ga koristiti u biljnim plate, salsas i salate. Ako ste ljut na sve jicama povrća u svom vrtu od povrća, to je vrijeme da saznate više o jicama ukusna povrća.
Jicama: činjenice i povijest
Pachyrhizus erosus i Pachyrhizus tuberosus su popularna vrsta ovog korjenasto povrće. To su uzgaja u tropskim Americi, južnom Meksiku i Južnoj Americi Amazon River bazena. Jeste li ikada vidjeli jicama biljka? This mahunarki raste na vinove loze. Vinove loze može dosegnuti visinu u rasponu 10 do 20 metara. To je velikim zelenim listovima u obliku srca i to vino proizvodi prekrasnim cvjetovima. Cvjetovi su plave ili bijele ili u boji. To cvijeće je kasnije razviti u zeleni grah pods. These mahune su otrovni u prirodi i zbog toga, te ne smije se konzumirati. Preporučuje se da ih patiti off.
The jicama povrće raste pod zemljom. Neki od gomoljasto korijenje čak mogao narasti do 50 funti. Što se tiče prehrambene činjenice jicama povrća tiče, šalicu jicama sadrži 45 kalorija, 0,86 grama proteina, 10,6 grama ugljikohidrata, 0,11 grama masti i 5,8 grama vlakana. Pročitajte više o jicama prehrambene dobrobiti.
Kako to Grow jicama povrća
Ako planirate da rastu jicama u povrtnjak, trebali biste ih biljka kada ne postoji opasnost od mraza. Budući da jicama je tropska biljka, potrebno 9 mjeseci toplom vegetacije za korijen da raste i zrele. Prije sadnje sjemena, morate ih potopiti u vodu za 24 sata. Trebali biste odabrati lokaciju koja prima najmanje 6 sati od izravnog sunčevog svjetla. Također je potrebno pripremiti potting tla mix koji sadrži kupili sadnje tlo zajedno s tresetnica i perlita. Sada raspršiti sjemena u ovom miješati i dodati još malo miješati na vrhu. Tlo mora biti vlažno.
Morate ih vode temeljito do biljke dosegnuti visinu od 3 cm. ih presaditi u svoj vrt i staviti ih u redove koji su 2-3 metara apart. Ako imate mnogo biljaka u svakom retku, pobrinite se da ih biljka na udaljenosti od 8 inča jedni od drugih. Dodavanje komposta ili gnojiva za promicanje rast vašeg postrojenja. Kada cvatnje sezona počinje u kasno ljeto, patiti od cvijeća za promicanje rast korijena.
Jicama Povrće: Kulinarski Koristi
Jicama povrća je vrlo popularna u Meksiku i Južnoj Americi, ali zbog svoje arome, njegova popularnost je u porastu i sada se koristi u nekoliko dijelova svijeta. Slatki i hrskav korijen uglavnom je služio kao sirova hrana ulica u Meksiku. Nalet vapna ili čili u prahu svakako čini ukusna zakuska. Kinezi koriste jicama povrća kao zamjena za vodu kestena u mnogim jelima. Za jede jicama povrće u sirovom obliku, morate oljuštiti kožu u potpunosti.
Jicamas može biti steamed, pečena, kuhana, pire ili pržena. Možete ga dodati svježe voće salata, ili ga koristiti s umacima. Jicama i mješavine s mnogo povrća i začina. Ako planirate koristiti jicama povrća u bilo kojem od vaših recepata, sigurni da li kupiti korijena koji nemaju mrlje. Korijen ne smije imati bilo koji soft ili vlažna mjesta jer oni ukazuju na korijen proklinje. Odaberite srednja gomolja koje su čvrste i suhe.
Pročitajte više na:; jicama salata od kupus, jicama Fries, Nadamo se da ćete naći informacije o jicama povrća koristan. Sada kada ste svjesni metode uzgoja povrća jicama, možete ga raste u vašem povrtnjak i koristiti ga dodati okus nekoliko recepata.

No comments:

Post a Comment