Saturday 3 March 2012

Smokve rezidbe

Smokvu je velika, bjelogorično drvo koje pripadaju vrste Ficus carica, te je porijeklom iz jugozapadne Azije i Mediterana regijama svijeta. To je slikovito bjelogorično drvo ima glatke sive kore koja raste do visine od 20 do 30 metara. Stablo je mišićav i uvijanje više grana i velikih, single, svijetlo zeleno lišće. Smokva raste sitnih cvjetova, obično grupirani unutar svojih zelenog voća. Ona ima zelene jestive plodove koji pak ljubičasta ili smeđa na zrenja, nakon što je bijela unutarnja kora sadrži sjeme masa povezana s mliječi kao meso. Ovo je samo kratak uvid o smokvi, a sada neka nam se pogled na savjete o rastu smokve, zatim različite smokva obrezivanje tehnika.
Uzgoj Smokve
Smokvu raste dobro u dobro isušen plodno tlo i imaju visok sadržaj organske. Za optimalan prinos, tlo bi trebali imati pH negdje između 6,0 do 6,5. Također, tlo treba biti dobro navlažiti ali bi se osiguralo da ne postoji višak dušika u njemu. Stablo zahtijeva dovoljno vode, stoga zagrtati biljke okolnog tla da očuva vlagu drugo njegovo lišće može požutjeti i pad. Ako raste mnogo smokva vitica, biljka smokva reznice najmanje 15 do 20 metara pored. Pobrinite se da biljke dobiti puni sunca i dovoljno prostora za rast. Za pravilno održavanje i njegu smokava, oploditi stabla godišnje, ali ako imate gustu tla, oploditi kad pupoljak buja. U graničnim klime, ako je izrastao iz vrata, pazite da drvo dobiva pravilnu zaštitu od smrzavanja drugi korijen može oštetiti. Stablo može biti bere čim plodovi postaju meke i početak zrenja. Pročitajte više na smokvi skrbi.
Smokve rezidbe
Slika rezidbe stablo može biti malo zeznuto jer dosta često možete naići na situacije u kojima želite orezati stabla, ali nisu sigurni da li to učiniti ili ne. Prvi put orezati vaše smokva dok je presađivanje mladih smokva biljka. Tijekom tog vremena samo trim smokva natrag na pola, tako da svoje korijene i bočnih grana se može razviti i kako bi se rasti jak stablo. U sljedeće zime, za zdrav prinos, možete orezati stablo čuvanje nekoliko selektivno i rezanje grane daleko ostatak. Nakon što je stablo dobro uspostavljena, najbolje vrijeme za vaše orezati smokva je zimi kada je uspavan i ne raste. Uklanjanje grana koje ne rastu, pogotovo ogranke koji su mrtvi ili bolesne drva. Također prolio daleko sekundarnih grana, odnosno granama koje rastu izvan glavne grane i neće proizvoditi zdravo voće. Konačno orezati glavne grane po? na ¼ tako da usmjerava ga stablo energije u proizvodnji voća slađi i veći za iduću sezonu.
Vi svibanj također željeli čitati:; rezidba voćaka Upute, kako orezati jedna voćka; rezidbe smokve u osnovi koristi za poboljšanje smokva usjeva i prinos plodova. Za bolje rezultate, izbjegavati teška zima smokva rezidbe, jer to može uzrokovati gubitak sljedeće godine usjeva. Dakle, bolje je orezati odmah nakon što je glavni usjev je bere. Nadam se da su gore navedeni podaci o tome kako ti orezati smokvu dokazuje pomoći u rastu smokve uz bolji prinos i ukusniji smokve.

No comments:

Post a Comment