Friday 9 March 2012

Dragun stablo

The dragun stablo često naziva orijentalnim kaki jer je porijeklom iz Japana, Koreje i Kine. U stvari, u Japanu, on se uzgaja od 8. stoljeća. Sada, se uzgaja u mnogim drugim dijelovima svijeta, uključujući istočnim regijama u Sjedinjenim Državama. Ova biljka pripada obitelji Ebony koji su poznati po svojoj tvrdo, crno drvo. Ukupan broj vrsta dragun stablo su više od 200. Među njima, američki dragun stablo smatra se kao najsvestraniji vrsta. Crni dragun i Mabolo su druge dvije sorte koje su također vrlo popularna.
Dragun stablo Identifikacija
Općenito, dragun stabla su prepoznati po plodovima, kora, lišće i cvijeće. Dragun stabala može biti kao visok kao 40 do 50 metara, a promjer debla je oko 2 noge širok. Stablo ima jedinstvenu strukturu s opuštene grane. Boja kore je crna i to izgleda kao aligator sakriti. Kako stablo ostari, brazda razvijati na kori. Listovi su vrlo ukrasne sa šiljastom, duguljast oblik i dužina od 4 do 6 cm, a širina 2 - 3 cm. Dragun voće je narančaste boje, a rastu u proljeće. In nezrele države, ti plodovi su malo gorke, kiselog okusa. Međutim, kao što dozrijeva the kiselost i gorčina su otišli i voće postaju puno mekši. Dragun cvijeća je žute boje i sastoji se od četiri latice. One cvatu u krajem svibnja i početkom lipnja. To je bjelogorično drvo koje prolio lišće u jesen. U zimi, ova stabla postaje neaktivan.
Dragun za njegu drveća
The dragun stablo raste i posebno u onim područjima koja su umjereno i blage zime ljeto. Briga ovog stabla nije teško, ali zahtijeva puno strpljenja. To je zato što morate čekati dugi niz godina prije nego što počne ležaj stabla voća. Glavni korak dragun stablo skrbi kako slijedi:
Lokacija: dragun stablo mora biti uzgojeno u veliki otvoreni prostor koji dobiva puni sunca. Pozicija stabla na mjestu gdje se može dobiti dovoljno vjetra zaštitu. To je zato njegova udovi su krhke i mogu dobiti prekinute jakim vjetrovima.
Stanje tla: idealno stanje tla za rast dragun stablo dobro drenirani tlo ilovače. Međutim, to može rasti i na mnogim drugim tlima pod uvjetom da odvodi dobro i nije jako slano. Tlo razine pH bi trebao biti u rasponu od 6,5-7,5.
Zalijevanje: Nakon sadnje stabla, to je da se zalije tri puta u tjedan dana. Nakon što su svoje korijene uspostavljena, ona može tolerirati kratka razdoblja suše i jednom tjedno zalijevanje će biti dovoljno. Ako je tlo uvjet je vlažan i dan temperatura nije previsoka, onda možete ih vode nakon jaz od nekoliko tjedana.
Gnojenje: gnojiva treba dati stablu oko kasne zime i ranog proljeća. Dobre kvalitete sve namjene gnojivo sa 10-10-10 Mark je samo pravo za pravilan rast od dragun stablo. Ne primjenjivati ​​dušika gnojivo bogato kao što će dovesti do preranog voće kap.
Rezidba: Ovo je učinjeno kako bi se ojačati okviru glavne grane stabla i poboljšati proizvodnja voća. U vrijeme sadnje, to bi trebao biti pruned do 3 noge. Kada se stablo je mlad, obrezivanje treba obaviti jednom godišnje. Izrežite sve mrtve udove stabala i neke od novih izraslina na vrhovima grana. Nađi više o dragun stablo briga.
Ako ne možete rasti dragun stabla u svom vrtu, još uvijek možete uživati ​​u ljepoti, hlad i boje ovih stabala u mnogim dragun stablo farmi. Dragun voće je hrana za razne lokalne biljni i životinjski svijet. Iz tog razloga, ove farme često pasmine ovih životinja nalazi. Možete posjetiti jedan takav farme koji može biti prekrasan bijeg sa svojom obitelji i prijateljima.

No comments:

Post a Comment