Saturday 10 March 2012

Kalanchoe bilja

Kalanchoe biljke pripadaju obitelji Crassulaceae i roda Kalanchoe koja se sastoji od oko 125 vrsta. Ove tropske, sočno, cvjetnica su starosjedioci na Madagaskaru, ali, neke vrste nalaze se u Brazilu i nekim dijelovima Azije. Većina ovih biljaka do visine od oko jednog metra. Međutim, neke vrste mogu biti veličine stabla s visine od oko šest metara. Ime 'Kalanchoe "Vjeruje se da je kineski porijekla. Ove biljke su vrlo popularne kao ukrasne biljke, zbog niske održavanje, šarenog cvijeća, niske potrebe za vodom, itd. Pomaknite se prema dolje za više informacija o kalanchoe kuća biljaka.
Kućne biljke Kalanchoe
Iako je izgled pojedinih vrsta kalanchoe može varirati, u cjelini, ove biljke imaju neke zajedničke karakteristike. Većina kalanchoe biljke imaju velike, debele i sočne listove i brojne proizlazi. Ove biljke razvijaju briljantno obojena cvijeće, koje se proizvode u terminalu klastera. Postoje mnoge vrste kalanchoe biljke koje mogu proizvoditi cvijeće u različitim bojama. Najčešći među njima su crvena, ružičasta, žuta, narančasta, bijela, itd. Ove biljke cvatu tijekom kasne jeseni i traje do kasne zime. Neki od njih mogu proizvesti cvijeća tijekom cijele godine. Jedan od značajka većine kalanchoe biljaka je rast novih stanica s unutarnje strane latica, kako bi se pomoglo otvaranje latica. Takve stanice se također nalaze na vanjskoj površini od latica i takvih stanica, pomažu u njihovom zatvaranju.
Kalanchoe blossfeldiana je najpopularniji i obično se nalazi među houseplant kalanchoe vrsta. Oni dolaze u različitim sorti, koji može proizvesti cvijeće u različitim jarke boje. Druge popularne vrste uključuju Kalanchoe manginii, Kalanchoe beharensis, Kalanchoe pinnata i Kalanchoe porphyrocalyx. Kalanchoe razmnožavanje biljka može razlikovati s vrstama. Iako, neke vrste se razmnožavaju putem matičnih reznice, drugi razvijati biljčice zajedno list margine. U nekim drugim vrstama, offseta koji se razvijaju od majke biljke se koriste.
Kalanchoe Plant Care
Kao što je spomenuto gore, kalanchoe biljke zahtijevaju vrlo manje održavanje i to je jedan od razloga za njihovu popularnost. Dakle, kako da se brinu za kalanchoe biljkama nije toliko dosadan zadatak. Oni su dobro trebaju odvodnjavanje tla i svjetlost za zdrav rast. Ove biljke ne mogu izdržati dugotrajna izloženost hladnim uvjetima. Ako želite da im rastu u posudama, koristite glinene posude s dobrom drenažom. Oni trebaju vodu za preživljavanje, ali preko zalijevanje može oštetiti biljke. Dakle, voda kalanchoe kuća biljaka, tek, kada je tlo u loncima osušiti. Koristite kuća-biljka gnojiva u vrlo malim količinama, u toku vegetacije, odnosno od ožujka do listopada. Tijekom vruće klime, izbjegavati direktne sunčeve svjetlosti, koji mogu biti štetni za ove biljke. Kalanchoe biljka rezidba uključuje uklanjanje mrtvog lišća i cvijeća. To potiče novi rast. U usporedbi s onima posađeno na otvorenom, kalanchoe biljka problemi, poput štetočina i bolesti su vrlo rijetke u zatvorenim one. Ako se razviju takve probleme, pokušati iskoristiti ne-otrovne insekticida, jer se kemikalije mogu uzrokovati štetu na ove biljke.
Sada imate osnovnu ideju o kalanchoe biljke i kako se brinuti za kalanchoe postrojenja. Međutim, neke vrste kalanchoe se kaže da su otrovne za mačke. Je li kalanchoe biljka otrovna za mačke? je jedan od najčešćih pitanja u vezi ove biljke. Ako imate mačke u vašem domu, možete ih spriječiti žvakanje lišća kalanchoe prskanjem crvena paprika preko biljka. Težina toksičnosti ovisi o količini lišća ingested. Dakle, ako ste zainteresirani za uzgoj kalanchoes, dobiti jedan od najbližeg lokalnog vrtić i uživati ​​u živoj cvjeta.

No comments:

Post a Comment